Ελλάδα

Ο Τσίπρας θέλει να σπάσει την καραντίνα της Βουλής – Τασούλας: Είναι υγειονομική βόμβα

Με την κατάθεση πρότασης για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Βουλής.

Οι διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα από βουλευτές της ΝΔ (αλλά και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, έσπρωξαν την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει την αποτύπωσή τους και στη ψηφοφορία.

Τσίπρας: Θα έρχονται όλοι οι βουλευτές μας στη Βουλή
Ωστόσο, κατά την τοποθέτησή του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα απέχει από τη ψηφοφορία αν δεν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα της παρουσίας των βουλευτών λόγω της πανηδμίας, αλλά θα σταματήσει και να τηρεί. Το κοινοβουλευτικό «αντάρτικο» εκφράστηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα με τη φράση του στην Ολομέλεια: «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται κανονικά στην Ολομέλεια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασία αλλά θα προσέρχονται κανονικά στις συνεδριάσεις, είτε το θέλετε είτε όχι».
Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τον εμβολιασμό των βουλευτών. «Γιατί δεν κάνατε ένα εμβολιαστικό κέντρο να εμβολιαστούν όλοι οι βουλευτές;». Με τον κ.Τασούλα να του απαντάει πως σε όλες τις χώρες οι βουλευτές εμβολιάζονται όπως πολίτες.

Τασούλας: 300 παρόντες είναι υγειονομική βόμβα!
Οι αναφορές του κ. Τσίπρα προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα ο οποίος ανάγνωσε από το βήμα τα κρούσματα που έχουν πλήξει τη Βουλή. Όπως είπε, από τις αρχές Σεπτέμβρη νόσησαν 107 άτομα, ο Μάρτιος είχε 26, ο Απρίλιος 22 και ο Μάιος 14. « Τα μέτρα αυτά έχουν χαλαρώσει! Το νομοσχέδιο αυτό συζητείται σε 2 μέρες,! Η λύση να είναι και οι 300 παρόντες είναι υγειονομική βόμβα! Αυτοκτονία παράδειγμα αποτρόπαιο για όλους! Το άνοιγμα που κάνουμε με διεύρυνση σύντομα θα συνοδευτεί από αύξηση ποσοτικού αριθμού της ελάχιστης παρουσίας! Με βάση όλα τα παραπάνω λέει η υγειονομική υπηρεσία της Βουλής, λέει «προτείνουμε μέγιστος αριθμός ατόμων ολομέλειας να μείνει ίδιος και να επανεκτιμηθεί σε 1 με 2 βδομάδες η τροποποίηση με βάση τα νέα δεδομένα», είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό που και σεις απ’ ότι βλέπω εδώ σήμερα βρίσκονται 1/3 της ΚΟ σας! έτσι θα προχωρήσουμε και να είστε βέβαιοι ότι σύντομα η Βουλή θα μπορέσει να λειτουργήσει με πολύ μεγαλύτερη παρουσία».

«Πέραν από εμβόλιο κατά κορωνοΐού θα ήταν χρήσιμο εμβόλιο κατά της υποκρισίας. Είναι πρόσχημα ο κορώνεις για να διατηρήσετε σε καταστολή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Θα είναι στίγμα αυτό που κάνετε και λυπάμαι ότι θα είναι στίγμα και για σας», απάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον παρευρισκόμενο υπουργό δικαιοσύνης να παίρνει τον λόγο και να αποδίδει την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αντίδραση στις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την προανακριτική και τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Τα επίμαχα σημεία
Σε ό,τι αφορά αυτό καθ’ αυτό το νομοσχέδιο οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται αφορούν συγκεκριμένα του σημεία που όπως αναφέρουν οι διαφωνούντες «αλλοιώνουν τον παιδοκεντρικό του χαρακτήρα». Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο στην «από κοινού και εξίσου» άσκηση της γονικής μέριμνας και από τους δύο γονείς, η υποχρεωτική επικοινωνία του γονέα με τα παιδιά στο 1/3 του συνολικού χρόνου αλλά και η θεσμοθέτησης της εναλλασσόμενης κατοικίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιχείρησε επιχείρησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις προθέτοντας το περιβόητο «εξίσου» και στο άρθρο 1510 του Αστικού Κώδικα (για να μην υπάρξουν παρερμηνείες), η εξαίρεση της ενδοοικογενειακής βίας στη διαδικασία της προσφυγής στη διαμεσολάβηση αλλά και η συμπερίληψη της σύμβασης για τα διακιώματα του Παιδιού στα επιμορφωτικά σεμινάρια των δικαστών.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το