Ελλάδα

Ο Τσίπρας προκαλεί τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας – Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου την Τρίτη

Προς συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου οδεύουν τα πράγματα, μετά την έκρηξη που προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ για «αποστάτες», αλλά και οι προειδοποιήσεις (διά στόματος Κατσίκη σήμερα) ότι οι ΑΝΕΛ όχι μόνο θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αλλά και θα άρουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή. Στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει πέσει (σύμφωνα με πληροφορίες) στο τραπέζι και έχει αρκετές πιθανότητες το σενάριο να πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμένου, προκειμένου ο κυβερνητικός εταίρος να αποσαφηνίσει τη στάση του σε σχέση με το μέχρι πού θα φτάσει την απόσταση που θα τον χωρίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου υπάρχει δυσαρέσκεια για την εικόνα που δημιουργείται για το κυβερνητικό σχήμα με τις συνεχείς αναφορές Καμμένου και είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε για τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται -κατά πληροφορίες- να προχωρήσει σε κινήσεις που θα του επιτρέψουν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Απάντηση Τσίπρα στη ΝΔ

Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στη κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το