Ελλάδα

Ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.
«Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει ο κ. Μητσοτάσης, που κρύβεται».

Με τα λόγια αυτά πριν από λίγα λεπτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε, όπως το δικαιούται, να σταματήσει η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο πτωχευτικό κώδικα και να εκκινήσει η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σταϊκούρας: Αιδώς Αργείοι, θέλει πολύ θράσος

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά του λόγου αλλά είπε βαριές λέξεις που δεν τιμούν τους δημόσιους λειτουργούς», απάντησε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Του υπενθυμίζω αιδώς Αργείοι θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κανείς στην αίθουσα αυτή με τον τρόπο αυτό».

Γεραπετρίτης: «Ξεκινάμε αμέσως αύριο»
Οπως ανακοίνωσε ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή επί της πρότασης μομφής. Η διαδικασία κρατά ένα τριήμερο και κορυφώνεται με ονομαστική ψηφοφορία που έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η πρόταση μομφής που μπορεί στη σωστή δόση να καταστεί φάρμακο για πολιτεία, όταν όμως καθίσταται καταχρηστικά γίνεται φαρμάκι! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση που επί μακρό χρόνο δεν είχε τίποτα να πει για το νομοσχέδιο θέτοντας τα ζητήματα τις τελευταίες μέρες, σήμερα, που ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του θα ανακοινώσει τα μέτρα για την πανδημία, την ώρα ακριβώς που βρίσκεται σε εξέλιξη το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το όπλο αυτό!», είπε ο υπουργός επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Ο λόγος, για τον οποίο δεν ακούγεστε στην κοινωνία δεν είναι το εμπάργκο των ΜΜΕ που θεωρείτε σε ένα πλαίσιο κυνηγιού μαγισσών, αλλά ότι δεν έχετε κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τις καταστάσεις με τρόπο ωφέλιμο στη πατρίδα».

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ακόμα πως «επειδή η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στο κοινοβούλιο και επειδή διακοπές εμείς δεν κάνουμε, ούτε κάναμε! Ξέρω πόσο πολύτιμο είναι το Σαββατοκύριακό σας! η κυβέρνηση επιλέγει στο πλαίσιο του άρθρου 84 του Συντάγματος να δώσει απαντήσεις αμέσως από αύριο! Εκεί δεν θα υπάρχουν άλλες υπεκφυγές».

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Κ. Τασούλας η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί το αργότερο την Κυριακή με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το