Κόσμος

Ο Τραμπ αλλάζει ψυγεία στο Air Force One – Στα 24 εκατ. δολάρια το κόστος

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 24 εκατομμύρια δολάρια θα κληθούν να πληρώσουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι για την αναβάθμιση των ψυγείων στο Air Force One.

Η διοίκηση του Τραμπ υπέγραψε ένα συμβόλαιο ύψους 24 εκατομμυριών δολαρίων με την Boeing για να αντικαταστήσει δύο συστήματα ψύξης τροφίμων στο Air Force One, το αεροπλάνο του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τα συστήματα αυτά είναι τα δύο από τα πέντε «ψυκτικά» στο Air Force One, τα οποία είναι εφοδιασμένα με ψυκτική ικανότητα να χειρίζονται 3.000 γεύματα, σύμφωνα με στρατιωτικές προδιαγραφές.

Αυτό αρκεί για να ταΐσει τον Αμερικανό πρόεδρο και τους 50 πλησιέστερους φίλους του, με τρία γεύματα την ημέρα, για τρεις εβδομάδες. Κι αυτό φυσικά, εφόσον ο Ντόναλντ Τρμπ δεν επιδοθεί στο αγαπημένο του φαγητό εντός αεροπλάνου: το fast food.

Η τιμή των 24 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία αρνήθηκε να σχολιάσει η Boeing, ισοδυναμεί με τα χρήματα που ξοδεύουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι για να χρηματοδοτήσουν 8 Σαββατοκύριακα του προέδρους τους στο θέρετρό του Mar-a-Lago, το οποίο ο Τραμπ επισκέφθηκε 11 φορές την πρώτη του χρονιά στο Λευκό Οίκο.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το