Κόσμος

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους: Τους είπε να θέσουν ερωτήσεις στο… χάρτινο ομοίωμά του (video)

Άφωνοι έμειναν οι δημοσιογράφοι σε συνέντευξη Τύπου στην Ταϊλάνδη, που περίμεναν να θέσουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Πραγιούτ Τσαν-οτσά μίλησε για τις εκδηλώσεις για την «Ημέρα του Παιδιού» έξω από υπουργείο στην Μπανγκόνγκ κι ενώ οι εκπρόσωποι του Τύπου περίμεναν υπομονετικά να του υποβάλουν πιεστικά ερωτήματα για την πολιτική κατάσταση και τα λογής σκάνδαλα, εκείνος διέταξε συνεργάτη του να φέρει δίπλα του ένα χάρτινο ομοίωμά του σε φυσικό μέγεθος και στρεφόμενος προς τους δημοσιογράφους τους είπε: «Αν έχετε ερωτήσεις για την πολιτική ρωτήστε αυτόν τον τύπο!».

Στη συνέχεια τους έστρεψε την πλάτη κι αποχώρησε αφήνοντάς τους εμβρόντητους να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι είχε μόλις συμβεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατηγός, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία μ’ ένα αναίμακτο πραξικόπημα το 2014 συμπεριφέρεται με τρόπο ανοίκειο προς τα ΜΜΕ. Στο παρελθόν έχει τραβήξει το αυτί ενός ηχολήπτη, έχει πετάξει μπανανόφλουδα σε εικονολήπτη κι έχει απειλήσει δίκην αστειότητας να εκτελέσει όσους δημοσιογράφους ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του.

Όταν κατέλαβε την εξουσία η χούντα του ήταν δημοφιλής επειδή τερμάτισε ένα κύμα πολιτικής βίας, αλλά οι φωνές πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια κατά της κυβέρνησής του λόγω των καταπιεστικών της πολιτικής και της έλλειψης διαφάνειας. Ο Πραγιούτ Τσαν-οτσά έχει υποσχεθεί πολλές φορές στο παρελθόν -την τελευταία τον περασμένο Νοέμβριο- ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το