Παραπολιτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ της Μαγνησίας και ο «Ιάσων»

Ήταν να μην πάρει το ελευθέρας από τον εισαγγελέα και ποιος τον πιάνει πια. Έτσι, ως σύγχρονος Ιάσονας τέθηκε αυτοπροσώπως επικεφαλής της νέας «Αργοναυτικής Εκστρατείας» («συγγενών» και φίλων) από τον Βόλο στο Ροστώβ. Το «χρυσόμαλλο δέρας» θα είναι μια απόφαση – βόμβα για τις ευρωρωσικές σχέσεις αφού, σύμφωνα με… έγκυρες πληροφορίες, ο «Ιάσων» έχει ήδη εξασφαλίσει ότι η Ρωσία θα εξαιρέσει τα βολιώτικα και μόνο αγροτικά προϊόντα από το εμπάργκο που έχει επιβάλει σε όλα τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα! Τα ράφια του Ροστώβ θα γεμίσουν αγροτικά προϊόντα του τόπου μας! Και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τραβάει μαζί του το κουπί, τον αναγκάζει να χάνει τον πολύτιμο χρόνο του στο μακρινό Ροστώβ και να απαντάει στις κακοήθειές του (ως γνωστόν τις ανακοινώσεις τις γράφει μόνος του γιατί από μικρός τα έπαιρνε τα γράμματα). Τέτοια αχαριστία…

Η απάντηση βεβαίως που έδωσε ο «Ιάσονας» για δήθεν πρόσκλησή του από το Μαξίμου προκειμένου να παραστεί στη ΔΕΘ, απλά επιβεβαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο «Ιάσων» τα «γύρισε» κι έτσι ακόμη και ο πλέον φανατικός οπαδός του αντιλήφθηκε πως ό,τι του λέει καταρρέει μέσα σε λίγες ώρες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε, αλλά μίλησε. Παρουσίασε την απομόνωση στην οποία βρίσκεται η πόλη και την ασυδοσία και το απίστευτο θράσος ενός ανθρώπου που καπηλεύεται θεσμούς και επιμένει να εκπροσωπεί εξωθεσμικά τον Βόλο, χωρίς η Πολιτεία και οι εκπρόσωποί της στην πόλη να ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν.
Τον αποκαλεί ευθέως ψεύτη και πρόσωπο που καθημερινά αυτογελοιοποιείται με τις πράξεις του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο σύνολο της Δημοτικής Αρχής ότι εξευτελίζει τους θεσμούς και δείχνει την κατάντια στην οποία έχουν περιπέσει τα δημοτικά πράγματα της πόλης. Και έχει απόλυτο δίκαιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δύο χρόνια τώρα «σφυρίζανε» αδιάφορα. Έδειχναν σαν να μην τους αφορά ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Με συνέπεια, «ποδόσφαιρο» να παίζει μόνη της μια δημοτική ομάδα, πλαισιωμένη και με επίλεκτα στελέχη της ΝΔ, που έχει διασύρει τον Βόλο στο πανελλήνιο. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για όσα έχουν συμβεί.
Η πολιτική και το ποδόσφαιρο όμως έχουν κάτι κοινό. Παίζονται σε δύο ημίχρονα. Και αν το αποτέλεσμα στο ημίχρονο είναι διπλό, στον τελικό είναι άσος. Κάτι ξέρει ο «Ιάσων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το