Τοπικά

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών στηρίζει την ΑΓΕΤ – “Ιδεοληπτική η σύνδεση νοσηρότητας και βιομηχανιών”

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Κολιοπούλου αναφέρθηκε  σε συνέντευξη Τύπου με θέμα«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020: Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων»,  στο ζήτημα της ρύπανσης στον Βόλο, με αφορμή και την κατάθεση μηνύσεων με αιχμή την ΑΓΕΤ και τη Χαλυβουργία από την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, και δήλωσε πως δεν υπάρχει στην πόλη κανένα ζήτημα.

Εμείς ασχοληθήκαμε και ζητήσαμε εξηγήσεις και πληροφορίες από τις επιχειρήσεις αυτές για το τι κάνουν . Και επαφές με υπουργεία είχαμε  και πήραμε μέρος σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα. Εκφράζω τον σεβασμό μας στις ανησυχίες του κόσμου γιατί και εμείς κομμάτι της κοινωνίας είμαστε . Αλλά είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι από εξηγήσεις που έδωσαν οι επιχειρήσεις ότι τηρούν το νόμο και τις διατάξεις και είναι εξαιρετικά προσεκτικές σε αυτό που κάνουν. Στην  ΑΓΕΤ όλες οι μετρήσεις είναι  δημόσιες ,διασταυρωμένες και γίνονται από Δημόκριτο που είναι το πιο έγκριτο ερευνητικό κέντρο που έχουμε και ειναι  όλα στη διαφάνεια.

Επίσης δεν είδα πουθενά μια  πραγματική σύνδεση νοσηρότητας και ύπαρξης των βιομηχανιών εδώ. Αυτά δεν έχουν συνδεθεί ακόμη, παρά  μόνο ιδεολογικά και ιδεοληπτικά. Αυτά έχουν ένα λογικό άλμα ανάμεσά τους. Πιστεύουμε ότι είναι σοβαρές οι επιχειρήσεις και τηρούν τους νόμους και τις διατάξεις. Και είναι πεισμένο και το υπουργείο και είναι κρίμα να φοβούνται οι άνθρωποι στον τόπο που ζουν με ανακρίβειες. Αυτή είναι η θέση του συνδέσμου μας. Τα έχουμε συζητήσει. Μας ενδιαφέρει περιβάλλον και η κυκλική οικονομία.  Διαχείριση με ανακύκλωση  και κυκλική οικονομία, είναι το πιστεύω μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το