ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Τοπικά

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας συμμετέχει στο αυριανό αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στην επίθεση στη Συρία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 17 Απριλίου, στις 7μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, απευθύνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Συλλόγου καταδικάζει την νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία ενάντια στη Συρία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό.
Οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, που κλιμακώνονται επικίνδυνα με επίκεντρο τη Συρία, κάνουν ακόμα πιο έντονη τη μυρωδιά από μπαρούτι, που είναι έτοιμο να εκραγεί και πάλι.
Σε αυτό το κουβάρι είναι μπλεγμένη και η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπηρετώντας το γενικότερο σχεδιασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή, για λογαριασμό της αστικής τάξης, συμμετέχοντας στις επεμβάσεις και παρέχοντας κάθε είδους στήριξη στην αμερικανοΝΑΤΟική πολεμική μηχανή.
Γι’ αυτό, μόνο ως ειρωνεία και πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραστήσει τον αμέτοχο «παρατηρητή» των επικίνδυνων εξελίξεων, τον θεατή ενός «παιχνιδιού ξένων» στη Συρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θρηνεί για τους αμάχους και να «εξοργίζεται» για τους χιλιάδες πρόσφυγες, να ανησυχεί για την «Ευρώπη» που «άλλαξε» και υποθάλπει την ξενοφοβία.
Παριστάνει τον ανήξερο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποκρύπτοντας την εμπλοκή και της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, που πυροδοτούν το δράμα των προσφύγων. Αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή της κυβέρνησης στα παζάρια και τις συμφωνίες που επιβάλλουν τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέχει στήριξη στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα διαρκείας, με τις βάσεις απ’ όπου εφορμούν τα πλοία του θανάτου, τα λιμάνια όπου ανεφοδιάζονται, τα ελληνικά πολεμικά καράβια που συνοδεύουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στις αποστολές τους.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ΗΠΑ – Ρωσίας, που τώρα μπαίνουν σε νέα φάση, με πιθανότητα πιο γενικευμένης αντιπαράθεσης, το ΝΑΤΟ αξιοποιεί το «ελευθέρας» που έχει να αλωνίζει στο Αιγαίο, με πρόσχημα το Προσφυγικό, ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης. Οι ίδιοι δηλαδή που παραχωρούν γη, νερό και αέρα για να ξεδιπλώνουν τη δολοφονική τους δράση οι ιμπεριαλιστές.
Στο πλαίσιο άλλωστε αυτό, των ανταγωνισμών όπου εμπλέκεται η χώρα, οξύνονται και οι αντιθέσεις ανάμεσα στην τουρκική και την ελληνική αστική τάξη, ενισχύεται η επιθετικότητα της Τουρκίας και η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών Συνθηκών.
Αυτές τις ευθύνες πρέπει να της αποδώσουν στο ακέραιο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Χαράσσοντας το δικό τους δρόμο, έξω από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του κεφαλαίου, αναπτύσσοντας την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της περιοχής στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία την Τρίτη 17 Απρίλη στις 7μμ στην Πλ. Πανεπιστημίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το