Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων των φυλακών Κασσαβέτειας στην κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Στην κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου, θα συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει:

«Η μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα με την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ συνεχίζεται με την κατασκευή μονάδας του «εναλλακτικού» καυσίμου από αποξηραμένα σκουπίδια, του SRF, στον Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου.
Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους δώσουμε τη μία
Απαιτούμε:
– Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ
– Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαντολογικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση των σκουπιδιών και του τοξικού πετ-κοκ
– Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRFστη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου.
– Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.
– Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες,τους κατοίκους όμορων δήμων, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης, που συνειδητοποιούν τις βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία και στη ζωή τους, που θέλουν να σταματήσει η μετατροπή του Βόλου και της περιοχής μας σε θάλαμο τοξικών αερίων, σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:00 μμ. στην παραλία του Βόλου. Να δώσουν αγωνιστική μαχητική συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην πόλη ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το