Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια καταγγέλλει τον Κ. Αγοραστό για μη εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για μη εφαρμογή των μέτρων για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων. Τονίζουν πως δεν εφαρμόζονται όπως ορίζει ο Νόμος τα μέτρα προληπτικής ιατρικής. «Παρά τις παρεμβάσεις μας για άμεση εφαρμογή των μέτρων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στην Εργασία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αδρανεί με αποτέλεσμα την μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στο σύνολο των εργαζομένων, την μη ύπαρξη Τεχνικού Ασφαλείας σε Λάρισα και Καρδίτσα και την μη ύπαρξη Γιατρού Εργασίας στην Καρδίτσα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

Να προχωρήσει η προμήθεια και η χορήγηση των απαραίτητων Μ.Α.Π. σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ στο σύνολο των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η πραγματοποίηση των προβλεπομένων ιατρικών εξετάσεων και εμβολίων.

Να αναλάβουν άμεσα Τεχνικοί Ασφαλείας και Γιατροί Εργασίας όπου δεν υφίστανται.

Να υλοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου!.

Να ξεκινήσει η περιοδική ουσιαστική εξέταση από Γιατρό Εργασίας όλων των εργαζομένων και η τυχόν παραπομπή τους σε ειδικούς γιατρούς. Να γίνεται ολοκληρωμένη καταγραφή των δεδομένων και με διαδικασίες, που θα σέβονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων.

Να συσταθεί η Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το