Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόλου για απεργοσπαστικό μηχανισμό

kadoi

Tη Δημοτική Αρχή Βόλου για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλει την απομάκρυνση των σκουπιδιών από “αγνώστους” με εντολή Μπέου, από το κέντρο της πόλης , ξημερώματα Σαββάτου (7/5/2016).

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει:
«Στη συνάντηση των μελών του ΔΣ του Συλλόγου για το ίδιο θέμα, με την αντιδήμαρχο καθαριότητας Β. Καντόλα, πότε δηλώνοντας άγνοια, πότε παίρνοντας αποστάσεις από την Δημοτική Αρχή Βόλου και πότε επικαλούμενη η ίδια τις δηλώσεις, του, σε αργία, Δημάρχου, σε ραδιόφωνα, είπε ότι «επρόκειτο για ομάδα ενεργών πολιτών που μαζεψαν εθελοντικά τα σκουπίδια».
Απο την πλευρά μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και στους δημότες της πόλης καταγγέλλουμε τα εξής:
1. τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η Δημοτική Αρχή Βολου, ,ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεθοδεύει να δώσει άμεσα το τμήμα αποκομιδής των σκουπιδιών απο το Κέντρο της πόλης, σε μεγάλο-ιδιώτη.
2. Ασφαλώς και γεννά σοβαρά ερωτηματικά η στάση, της καθ’ ύλην αρμόδιας αντιδημάρχου, σε απαντήσεις που δεν δόθηκαν, σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης, όπως ποιοι μάζεψαν τα σκουπίδια, κάτω απο ποιες συνθήκες «εθελοντικής εργασίας» και επίσης, που ξεφορτώθηκαν αυτά τα σκουπίδια.
Διαμηνύουμε δε, στη Δημοτική Αρχή Βόλου, όσο είναι καιρός, να σταματήσει να ρίχνει λάσπη, να εκφοβίζει και να τρομοκρατεί
τους εργαζόμενους, υπονομεύοντας τους αγώνες τους, αλλά και εμπαίζοντας τους δημότες ότι φροντίζει για την πόλη όταν οι γειτονιές μαραζώνουν. Στις μεθοδεύσεις της θα βρει κάθε εργαζόμενο και κάθε λαϊκή οικογένεια απέναντι της.
3.Την πολιτική δίωξη του μέλους του του συλλόγου μας και της ΠΟΕ- ΟΤΑ Γιώργου Μαγιάκου και την μετακίνησή του στη Νέα Αγχίαλο, μετά την αντίδρασή του,ως όφειλε στο «πόρτα-πόρτα».

Είναι πια προφανές ότι η πρεμούρα της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι να πουλήσει την υπηρεσία καθαριότητας , αφού προηγουμένως, στο όνομα του δήθεν καθαρού κέντρου της πόλης, από σκουπίδια, να αναγκάσει δημότες και εργαζόμενους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα «πόρτα- πόρτα» με εργαζόμενους -σύγχρονους-δούλους, και δημότες που ενώ πληρώνουν αβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη «να μαζεύουν και να πετούν τα σκουπίδια μόνοι τους», όπως είπε και η κ. Καντόλα με την επισήμανση της ίδιας ότι όποιος δημότης δεν τηρεί τον κανονισμό της Δημοτικής Αρχής θα πληρώνει πρόστιμο. Πάλι καλά που δεν αποκάλυψε οτι , όπως εκδιώκονται οι συνδικαλιστές που σηκώνουν κεφάλι στην Δημοτική Αρχή, προς παραδειγματισμό θα μετακινούνται και οι δημότες , με την υποχρέωση να διαβιούν σε χωματερή, αφού προηγουμένως θα έχουν μαστιγωθεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το