Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καλεί τα μέλη του να αρνούνται την εργασία αν οι Δήμοι δεν εξασφαλίζουν τα μέσα προστασίας

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί τις δημοτικές αρχές να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζόμενων από τον κορωνοϊό και, παράλληλα, καλεί τα μέλη του να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και στην περίπτωση που δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να το κάνουν, να αρνούνται την υπηρεσία και να επικοινωνούν με το Σύλλογο.

Επίσης, η διοίκηση του Συλλόγου καλεί τους πολίτες, τη δύσκολη για όλους αυτή περίοδο, να μην μετακινούνται αν δεν είναι επείγον, να κρατάνε τα κλαδέματα σε δικούς τους χώρους, να μην πετάνε μπάζα, τα σκουπίδια να είναι καλά κλεισμένα σε σακκούλες και τοποθετημένα μέσα στους κάδους και να μην βγάζουν έξω ογκώδη αντικείμενα.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

Οι εργαζόμενοι όλων των Δήμων του Νομού Μαγνησίας με αυταπάρνηση, αυτή την ώρα, θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τον κοινό στόχο για περιορισμό της Πανδημίας. Με όλες τις δυνάμεις τους, καθημερινά αλλά και τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η χώρα μας μαστίζεται από τον κορωναϊό 2019-nCoV, υπερβάλλουν εαυτό, προκειμένου να σταθούν δίπλα στους δημότες, παρέχοντάς τους από την πιο μικρή μέχρι και την πιο μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό και με κοινωνικό αίσθημα ευθύνης, για την προστασία των δημοτών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καλούμε όλους:

 • Να τηρούν υποχρεωτικά όλους τους κανόνες προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας που συστήνονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας .
 • Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής.
 • Να εφαρμόζουν τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής προς αποφυγή της μετάδοσης μέσω σταγονιδίων.
 • Να είναι σε εγρήγορση σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) ή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, να ενημερώσουν άμεσα την Υπηρεσία και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Οι Διοικήσεις των Δήμων, θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προστασία και μέριμνα στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ήτοι τα άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του αναπνευστικού, σακχαρώδη διαβήτη) και όσοι τελούν σε ανοσοκαταστολή.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει άμεσα με πρωτοβουλία των Διοικήσεων των Δήμων να απομονωθούν στην οικία τους.

Για την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι καθημερινά κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, την προστασία των δημοτών άλλα και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, παρακαλούμε όπως οι δημοτικές αρχές χορηγούν συστηματικά τα παρακάτω απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας μας ως εξής:

Προτεινόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για το προσωπικό καθαρισμού εσωτερικών χώρων και καθαριότητας, ως υψηλότερου κινδύνου σε σχέση με την περιβαλλοντική έκθεση στον Κορωνοϊό. Τα μέσα αυτά θα προμηθεύονται και θα διανέμονται (σε είδος και ποσότητα) μόνο καθ´ υπόδειξη του Ιατρού Εργασίας (Ι.Ε.) και του Τεχνικού Ασφαλείας (Τ.Α.), κατόπιν αξιολόγησης της σοβαρότητας έκθεσης στο μολυσματικό παράγοντα και των χρησιμοποιούμενων προϊόντων καθαρισμού και χημικών απολυμαντικών.

 • Γάντια νιτριλίου μιας χρήσης.
 • Προστατευτικές ρόμπες μιας χρήσης.
 • Προστατευτικές ποδιές μιας χρήσης.
 • Προστατευτικός σκούφος (καπέλο) μιας χρήσης με γείσο και χωρίς.
 • Κάλυμμα υποδημάτων μιας χρήσης (ποδονάρια).
 • Κάλυμμα βραχιόνων (επιμανίκια) μιας χρήσης.
 • Προστατευτική Φόρμα ολόσωμη (αδιάβροχη) από πολυπροπυλένιο (μιας χρήσης) για χρήση χημικών.
 • Παντελόνι ιατρικό μιας χρήσης.
 • Φιλτρόμασκα μιας χρήσης με επίστρωση ενεργού άνθρακα.
 • Φιλτρόμασκα ημίσεως προσώπου από καουτσούκ, με φίλτρο κατάλληλο για χημικά.
 • Γυαλιά κλειστού τύπου.
 • Εφοδιασμός με υγρό σαπούνι σε κατάλληλες σαπουνοθήκες και χάρτινων χειροπετσετών μιας χρήσης σε ειδικές θήκες ή βάσεις σε όλους τους χώρους υγιεινής των εργαζομένων (W.C, νιπτήρες, αποδυτήρια-μπάνια κ.λπ.)

Για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας:

 • Ελαστικά γάντια μίας χρήσεως.
 • Μάσκες προσώπου με φίλτρο ή ιατρικές μίας χρήσεως.
 • Αντισηπτικά μαντηλάκια.
 • Αντισηπτικά ζελέ.
 • Καθημερινή απολύμανση όλων των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων.

Με όλα τα παραπάνω, πάνω από όλα προστατεύουμε τη δημόσια υγεία.

Καλούμε τις δημοτικές αρχές να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζόμενων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και στην περίπτωση που δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να το κάνουν, να αρνούνται την υπηρεσία και να επικοινωνούν με το σύλλογο.

Καλούμε τους πολίτες, τη δύσκολη για όλους αυτή περίοδο να μην μετακινούνται αν δεν είναι επείγον, να κρατάνε τα κλαδέματα σε δικούς τους χώρους ,να μην πετάνε μπάζα, τα σκουπίδια να είναι καλά κλεισμένα σε σακκούλες και τοποθετημένα μέσα στους κάδους και να μην βγάζουν έξω ογκώδη αντικείμενα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας θα συνεργαστούν στην κατεύθυνση προστασίας της υγείας των δημοτών και των εργαζομένων με κάθε φορέα της πόλης για την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωναϊού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το