Πολιτισμός

Ο Σύλλογος «Ενοδία» ενώνει τους νέους του Βελεστίνου με τον πολιτισμό

Σημείο αναφοράς για το Βελεστίνο, αποτελούν οι δράσεις του τοπικού Συλλόγου Νεολαίας «Ενοδία». Η κ. Γιασεμή Γεωργαλιού, η οποία στις αρχές του περασμένου μήνα επανεκλέχθηκε πρόεδρος, μίλησε για τις ποικίλες δραστηριότητες της «Ενοδίας» κι αυτό το καλοκαίρι.

Η Βελεστινιώτισσα δικηγόρος μαζί με τον Δημήτρη Κόκκα, ο οποίος διατηρήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου, είναι οι δύο που συνεχίζουν από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο. Έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο αρκετά νέα πρόσωπα, με το Δ.Σ. του συλλόγου να ανανεώνεται κατά τα 5/7. Η κ. Γεωργαλιού επιχειρώντας τον απολογισμό της προηγούμενης θητείας της, δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τα πεπραγμένα της τριετίας που πέρασε. «Πλέον έχουμε φτάσει τα 130 περίπου εγγεγραμμένα μέλη, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μας έχει αγκαλιάσει σύσσωμη η τοπική κοινωνία. Παράλληλα έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους της περιοχής, αλλά και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων του Βελεστίνου είναι ο κοινός παρονομαστής των δράσεων της «Ενοδίας», που έχει δανειστεί το όνομα μίας τοπικής θεότητας των αρχαίων Φερών.

«Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη ονομασία, γιατί θέλαμε να συνδέσουμε τη νεολαία με την ιστορία που κουβαλά ετούτος ο τόπος», ανέφερε έπειτα η πρόεδρος του δραστήριου συλλόγου.
Εν τω μεταξύ χθες ξεκίνησε το 3ο τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνει η «Ενοδία» και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, ενώ το τουρνουά διεξάγεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. «Φέτος δήλωσαν συμμετοχή οκτώ ομάδες, από τις οποίες δύο είναι από τον Άγιο Γεώργιο Φερών και μία από το Βελεστίνο, ενώ οι υπόλοιπες συμμετοχές ήταν από το Βελεστίνο. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που είχαμε, ενώ σε κάθε περίπτωση το τουρνουά καλαθοσφαίρισης παραμένει μία από τις βασικές δράσεις μας κάθε καλοκαίρι», είπε κ. Γεωργαλιού, με αφορμή το χθεσινό πρώτο τζάμπολ στους αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν δεκάδες αθλητές από τη Μαγνησία.
Από εκεί και πέρα, τα μέλη της «Ενοδίας» συνεχίζουν τις προετοιμασίες για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, ο οποίος θα επισκεφτεί το Βελεστίνο στις 16 Ιουλίου και θα τραγουδήσει στο Δημοτικό Στάδιο. Η έλευση του δημοφιλούς καλλιτέχνη προγραμματίστηκε από κοινού με τον Σύλλογο Νεολαίας Ριζομύλου και τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, τόνισε η πρόεδρος του βελεστινιώτικου συλλόγου: «Αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση τριών ετών δράσης, τόσο της «Ενοδίας», όσο και του «Φιλίππου» και καταλήξαμε στην πρόσκληση του Σωκράτη Μάλαμα».

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι που έχει αφιερώσει η Νεολαία Βελεστίνου στους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο και λειτουργεί χάρη στην προσωπική φροντίδα των μελών της «Ενοδίας». «Κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου, αλλά και αρχές Δεκεμβρίου, τιμούμε τη μνήμη των αγίων», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην περιπατητική εκδρομή που βρίσκεται στα… σκαριά. «Τη χρονιά που μας πέρασε, περιηγηθήκαμε στις αρχαίες Φερές. Φέτος η εκδρομή, που θα προγραμματιστεί τέλη καλοκαιριού, θα έχει θέμα τον Ρήγα Φεραίο, αλλά και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας», κατέληξε η δραστήρια πρόεδρος της «Ενοδίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το