Αθλητισμός

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υποδέχθηκε τον Κώστα Σάμιο και παρουσίασε το βιβλίο του

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου “Η ζωή και το αιώνιο έργο του Στέλιου Κυριακίδη”, διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, το περασμένο Σάββατο. Ο Σύλλογος υποδέχθηκε στην πόλη τον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Σάμιο, έναν από τους σημαντικότερους εργάτες του δρομικού κινήματος επί δεκαετίες. Ο Κ. Σάμιος διατέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και είναι ένας από τους πρωτοστάτες στη δημιουργία της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Δρομέων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Εμπνευστής πολλών αγώνων που τώρα βρίσκονται στη 2η ή την 3η δεκαετία τους, και της εφημερίδας «Δρομέας», που ήταν ο μόνος τρόπος ενημέρωσης την εποχή που το διαδίκτυο δεν είχε αναπτυχθεί. Στις φετινές εκλογές του ΑΠΣ Απόλλωνα ο Κώστας Σάμιος δεν έβαλε υποψηφιότητα ώστε να αναλάβουν νέα μέλη τον σύλλογο, και ως μέλος συνεχίζει και βοηθά και να προσφέρει περισσότερο από ποτέ στον σύλλογό του.

Σε κοινή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, ο Κώστας Σάμιος παρουσίασε το νέο του βιβλίο και ανέφερε πάρα πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα. Προβλήθηκε επίσης το σχετικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον μαραθωνοδρόμο που κέρδισε τον Μαραθώνιο Βοστώνης το 1946.

Tο Run the Lake έγινε το πρωί της Κυριακής στη Βουλιαγμένη και ο ΣΔΥ Βόλου ήταν εκεί όπως και πέρυσι. Αυτή τη φορά με τον Νίκο Ορφανό ο οποίος τερμάτισε 56ος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με χρόνο 44.45. Στα 10χλμ έτρεξαν 1.156 δρομείς, και άλλοι 775 στα 5 χιλιόμετρα, ενώ εκατοντάδες παιδιά μετείχαν στον Παιδικό Αγώνα. Δεύτερη στην κατάταξη των γυναικών στα 10 χλμ αναδείχθηκε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια του στίβου Έφη Φλώρου την οποία ο ΣΔΥΒ συγχαίρει.

Το 4ο Volos Santa Run θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 με δωρεάν συμμετοχή και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς οι πολίτες θα μπορούν να ρίξουν στον ειδικό κουμπαρά όποιο ποσό επιθυμούν. Θα γίνει η καθιερωμένη μη αγωνιστική διαδρομή ενός χιλιομέτρου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από το χωριό του Άη Βασίλη ως τον Άγιο Νικόλαο, μέσω της Ερμού.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγωνιστικού προγράμματος των μελών του ΣΔΥΒ, ο σύλλογος κατάρτισε το πρόγραμμα με όσους αγώνες του 2020 έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες τους, και ο ΣΔΥ Βόλου θα μετέχει μαζικά. Οι εγγραφές για κάθε αγώνα θα ανοίγουν κατόπιν ανακοινώσεων, και η αρχή θα γίνει με τον Λέβαδο. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19 Ιανουαρίου Λέβαδος 2020, ορεινός αγώνας 23,7 και 10,8χλμ στη Λιβαδειά. Η πρώτη εκδρομή της χρονιάς με λεωφορείο
16 Φεβρουαρίου 4ο Gentiki trail 20χλμ και 3ο Gentikaki trail 5χλμ Λάρισα. Εκδρομή με λεωφορείο
8 Μαρτίου Katerini Run 2020 Ημιμαραθώνιος και 5χλμ. Εκδρομή με λεωφορείο
15 Μαρτίου 12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα-Τρίκαλα & αγώνας 5 χλμ. Εκδρομή με λεωφορείο
22 Μαρτίου 5ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». Εκδρομή με λεωφορείο
22 Μαρτίου 9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
12 Απριλίου 15ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες 5 και 10 χλμ
25 Απριλίου 6ο Volos Half Run 2020 & 27ο I Love Volos Run & Παιδικός Αγώνας. 2.000 ευρώ από τις συμμετοχές θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου με απόφαση του ΣΔΥΒ και της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.
2 Μαΐου 10ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδα
3 Μαΐου 11ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα. Εκδρομή με λεωφορείο
17 Μαΐου Κένταυρος Ορεινός Μαραθώνιος Πηλίου
24 Μαΐου 9o Skiathos Trail Run 2020 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη
14 Ιουνίου 1ος Τοπάλειος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Λεχωνίων
19-20 Σεπτεμβρίου 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30-10-5χλμ (τα 5χλμ Σάββατο απόγευμα)
27 Σεπτεμβρίου 8ος Αχίλλειος Άθλος Φάρσαλα. Εκδρομή με λεωφορείο
7-8 Νοεμβρίου: 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (τα 10χλμ το Σάββατο 7, οι άλλοι αγώνες την Κυριακή 8 Νοεμβρίου). Διήμερη εκδρομή με 3 λεωφορεία.

Αλλαγές θα προκύπτουν αν χρειάζεται. Προσεχώς θα προστεθούν πολλοί ακόμη αγώνες καθώς εκκρεμούν οι ημερομηνίες για διοργανώσεις όπως Koziakas Mountain Race (Μάιος), Galactico Lakeside Run Original λίμνη Πλαστήρα και Alonissos Challenge (Ιούνιος), Stylida City Race (Ιούλιος), Αγώνας Δρόμου Διάσχιση του Καλλίδρομου (Αύγουστος), Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών (Σεπτέμβριος), Αγώνας Δρόμου «Almyros City – Zerelia Lakes», Τρέχω για την Φλόγα, Ρήγειος Δρόμος, Τρέχω για την Κατερίνη, Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος), Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων, Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα, Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια (Δεκέμβριος), και άλλοι. Από αυτούς, εκδρομές με λεωφορείο θα γίνουν σε λίμνη Πλαστήρα, Στυλίδα, Καλλίδρομο, Ράξα, Τύρναβο-Λάρισα.

Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου μπορούν από τώρα να βάλουν στο πρόγραμμα την ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2020. Τότε θα γίνει η κοπή πίτας του συλλόγου, που θα αποτελέσει την πιο μεγαλειώδη εκδήλωση στην 31χρονη ιστορία του ΣΔΥΒ και θα επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η σχετική ανακοίνωση για την ώρα και το μέρος θα γίνει σε λίγες ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το