Αθλητισμός

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας συλλέγει μετάλια

Το καλύτερο παράδειγμα σε όλους έδωσαν εκατοντάδες αθλητές που αγωνίστηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Αγωνίστηκαν δρομείς, άλτες, ρίπτες από 35 ως και πάνω από 90 ετών, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός δεν έχει όρια. Τις επιδόσεις που πέτυχαν μάλιστα αρκετοί, είναι αδύνατο να πετύχουν πολλοί νέοι.


Τον ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας εκπροσώπησαν 6 αθλητές και όλοι γύρισαν με μετάλλια πρώτης ή δεύτερης θέσης στην ηλικιακή τους κατηγορία. Η Δήμητρα Καραμανώλη πέτυχε το 3 στα 3, με χρυσά σε σφύρα, βαρύ όργανο, ακόντιο. Στα δύο πρώτα αγωνίσματα μάλιστα έκανε πανελλήνια ρεκόρ και παράλληλα ρεκόρ αγώνων. Ο Στράτος Συμεωνίδης πήρε χρυσό στα 400 μέτρα καθώς και στα 300μ εμπόδια, ενώ ασημένιος ήταν στα 200 μέτρα. Τη 1η θέση στο ύψος και τη 2η θέση στο ακόντιο κατέκτησε ο Γιώργος Κοζάκης. Ο Θωμάς Κεχαγιάς αγωνίστηκε στη σφαίρα όπου ήταν νικητής, και στον δίσκο όπου πήρε τη 2η θέση. Χρυσό απέσπασε ο Κώστας Νεοφώτιστος στα 5.000μ βάδην. Ο Κώστας Κυριαζής έτρεξε στα 5.000 μέτρα και τερμάτισε 2ος. Οι Στράτος Συμεωνίδης, Κώστας Κυριαζής είναι και δρομείς του ΣΔΥ Βόλου.

Ο διασημότερος αγώνας βουνού της χώρας μας είναι ο Olympus Marathon που έγινε το Σάββατο με την βασική διαδρομή των 44 χιλιομέτρων, αλλά διήρκησε 3 ημέρες, από τη Παρασκευή ως τη Κυριακή μαζί με τους άλλους 4 παράλληλους αγώνες που διεξήχθησαν. Τη Κυριακή έγινε η «Κόψη των Αετών» και το Melindra Trail, απόστασης 14 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με τη συμμετοχή 5 δρομέων του ΣΔΥ Βόλου. Στο Melindra Trail ο Γιάννης Κλόκας τερμάτισε 5ος στη γενική κατάταξη. Στη Κόψη των Αετών αγωνίστηκαν οι Στέφανος Μουρογιάννης, Χαράλαμπος Γιώτας, Γιώργος Αλμπανούδης, Χρήστος Γεωργουλόπουλος.

Ένας από τους παλιότερους αγώνες στην Ελλάδα είναι ο Καραϊσκάκειος Δρόμος που έγινε για 51η χρονιά στο Μαυρομάτι Καρδίτσας σε διαδρομή 18.500 μέτρων. Τις απονομές στους νικητές έκανε ο απόγονος του ήρωα του 1821 κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης. Οι Βολιώτες δρομείς δίνουν επί δεκαετίες το παρόν στον αγώνα, και αυτή τη φορά έτρεξαν για τον ΣΔΥ Βόλου ο Αργύρης Βουρλογιάννης, ο Ηλίας Πατσαρούχας και ο Σάκης Κράβαρης.

Τιμάται η μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την απώλεια του Δημήτρη Κοντογιάννη, ιδρυτικού στελέχους του ΣΔΥ Βόλου και προηγούμενου προέδρου του συλλόγου που έφυγε την ώρα που έκανε αυτό που αγαπούσε, τη δραστηριότητα στη φύση. Αυτό το Σάββατο 30 Ιουνίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο για τον Δημήτρη Κοντογιάννη στην εκκλησία των Μηλεών. Τη προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει συμβολική πεζοπορία στο μέρος που χάθηκε ο Δημήτρης Κοντογιάννης με εκκίνηση από τη πλατεία Μηλεών. Ο ΣΔΥ Βόλου καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρόν και να τιμήσουν στο μνημόσυνο και στη πεζοπορία τον Δημήτρη Κοντογιάννη που μετέφερε το μήνυμα τη διά βίου άθλησης σε όλο τον κόσμο μεταδίδοντας το καλύτερο παράδειγμα επί 9 δεκαετίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το