Τοπικά

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 26 Νοεμβρίου με κεντρικό αίτημα την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με απόφαση της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ομοσπονδίας μας (ΟΔΠΤΕ) καθώς και μιας σειράς συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού τομέα, καλούμαστε όλοι να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν για να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας αλλά και για να την εμποδίσουμε να περάσει τις ανατροπές του αιώνα που σχεδιάζει εν μέσω μάλιστα πανδημίας και lockdown. Ανατροπές που έχουν να κάνουν με τη νομοθέτηση 10ωρης εργάσιμης μέρας αντί του 8ώρου, χωρίς μάλιστα αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, επέκταση της δουλειάς τις Κυριακές, απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, συνολικότερο χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα, καθιέρωση του μισθού 200 ευρώ και πρόσθετα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού. Αυτά περιλαμβάνει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».

Τέτοιου είδους ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων μας πάνε στην κυριολεξία έναν αιώνα πίσω και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Ένα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής σ’ αυτή την απεργία μπορεί να τους κλονίσει.

Είναι στο χέρι του καθενός από μας το τι μήνυμα θα στείλουμε στην κυβέρνηση.
26 Νοέμβρη όλοι Απεργούμε. Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και Διεκδικούμε
Κανείς να μη λείψει από αυτό τον αγώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το