Τοπικά

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδικάζει τα κρούσματα αστυνομικής βίας σε βάρος φοιτητών

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδικάζει τα κρούσματα αστυνομικής βίας σε βάρος φοιτητών/τριών μέσα και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές προέβησαν σε κατάληψη για να διαμαρτυρηθούν για το νέο νόμο 4777/21 για τα πανεπιστήμια αλλά και για να ζητήσουν να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν σύντομα στις αίθουσες.

“Η παρουσία και η διαχείριση των ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές/τριες που διαμαρτύρονταν είναι μία εικόνα που δεν τιμά τη χώρα και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Χρησιμοποιήθηκαν χημικά, υπήρξε ξυλοδαρμός και βία και συνελήφθησαν 30 φοιτητές. Οι πρυτανικές αρχές απουσίαζαν την ώρα της κρίσης. Οι φθορές, αν υπήρχαν στο κτίριο διοίκησης, είναι καταδικαστέες αλλά η διαχείριση της διαμαρτυρίας από τις πρυτανικές αρχές και την αστυνομία ήταν ασύμμετρη και πλήρως αναντίστοιχη με αυτό που προκάλεσε την επέμβασή τους.

Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να απαντά με βία, πριν εξαντλήσει τα όπλα του διαλόγου και της πειθούς. Η σημερινή βίαιη επέμβαση της αστυνομίας μας προδιαθέτει εξαιρετικά αρνητικά σε σχέση με την εφαρμογή του νέου νόμου για την αστυνομία στα πανεπιστήμια και δημιουργεί πολύ μεγάλες ανησυχίες για την δημοκρατική λειτουργία των ιδρυμάτων.

Συμπαραστεκόμαστε στους/στις φοιτητές/τριες του ΑΠΘ καθώς και τους συναδέλφους μας, ζητούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων φοιτητών και καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα να βρίσκεται σε δημοκρατική εγρήγορση.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το