Πολιτισμός

Ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο

«Το ελληνικό τραγούδι είναι μία υπέροχη αφήγηση, η γοητευτικότερη ιστορία του πολιτισμού μας» τονίζει ο στιχουργός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Οδυσσέας Ιωάννου, ο οποίος είναι καλεσμένος στην πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός για το φετινό καλοκαίρι.
Μετά από έναν χρόνο αποχής από τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός επανέρχεται με σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο δίμηνο στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.

Μετά το «Σινέ Ιωλκός» που ήδη έχει αρχίσει τις προβολές από τις 23 Ιουνίου, ακολουθεί μια σημαντική εκδήλωση λόγου και μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό που θα την παρακολουθήσει, να συναντήσει τον Οδυσσέα Ιωάννου, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες τραγουδιών που αγαπήθηκαν πολύ», στις 5 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ., στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγ. Ονούφριο, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠς-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Πίσω από κάθε αγαπημένο τραγούδι υπάρχει και μια ιστορία και αυτή την ιστορία με τον δικό του μοναδικό τρόπο έρχεται να μας αφηγηθεί ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών. Μικρές ιστορίες πίσω από δίσκους, τραγούδια και τους δημιουργούς τους. Παλιές και νεότερες «αφηγήσεις» που φωτίζουν διαφορετικά τις στιγμές που έχουμε αγαπήσει και μας έχουν συγκινήσει.

Ένα τραγούδι είναι αυτό που είναι. Δεν χρειάζεται ούτε προλόγους ούτε επεξηγήσεις ούτε «δεκανίκια συγκίνησης». Υπάρχουν όμως ιστορίες πίσω από αυτά. Άλλες απλές, άλλες ιδιαίτερα γοητευτικές και άλλες που αλλάζουν τελείως τη «γωνία», με την οποία ακούει και επικοινωνεί τελικά ο ακροατής με το συγκεκριμένο τραγούδι. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς γιατί τα τραγούδια γράφτηκαν από ανθρώπους, οι οποίοι συνήθως είναι πρωταγωνιστές περιστατικών, συγκυριών, συμπτώσεων, γεγονότων, που δημιουργούν έναν μικρό μύθο γύρω από τραγούδια που έχουμε αγαπήσει. Κι αυτούς τους μύθους ή τις αλήθειες θα μας αποκαλύψει ο Οδ. Ιωάννου με τη συνοδεία στο τραγούδι ο Κώστας Ζεμπίλας και Μαριάννα Λούμα, ενώ στο πιάνο ο συνθέτης – ενορχηστρωτής Ζαφείρης Κουκουσέλης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το