Πολιτισμός

Ο σταθμόs Λαρίσης αλλάζει σελίδα με μια Βιβλιοθήκη

stathmos

Ο σταθμός Λαρίσης, μια από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, γυρίζει σελίδα με σύμμαχό του την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων που τα τελευταία χρόνια φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο αστικό κέντρο γνώσης και πολιτισμού.

Με δράσεις που στοχεύουν στους «μελλοντικούς αναγνώστες» και λογοτεχνικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, η Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων -που από το 2002 στεγάζεται πλέον μόνιμα σε ένα από τα κτίρια του παλιού Φρουραρχείου στην οδό Δομοκού, απέναντι από τις γραμμές του τρένου-, κατακτά σιγά σιγά τη θέση της στην πολύπαθη γειτονιά.

Παρά την ατμόσφαιρα δημόσιας υπηρεσίας που αποπνέει το κτίριο και τις ελλείψεις κυρίως στον χώρο φύλαξης και αποθήκευσης του σημαντικού αρχείου της, που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα 60.000 τίτλους βιβλίων και το παλαιότερο αρχείο εφημερίδων της χώρας, η κεντρική βιβλιοθήκη των Αθηναίων αυξάνει καθημερινά τους επισκέπτες της.

«Ενδεικτικά το 2013 μας επισκέφθηκαν 12.168, ενώ την περσινή χρονιά οι επισκέπτες αυξήθηκαν στους 15.185», λέει η βιβλιοθηκονόμος Φωτεινή Μπαλαγιάννη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της βιβλιοθήκης, το 2013 «ταξίδεψαν» και επέστρεψαν σε αυτή 17.733 βιβλία, ενώ το 2014 περίπου 20.000 βιβλία καταγράφηκαν στις καρτέλες δανεισμού.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το