Ελλάδα

O ΣΥΡΙΖΑ βλέπει άλλον υποψήφιο Πρόεδρο στην τρίτη ψηφοφορία

tsipras-vouli
«Συνειδητοποιούν και οι ίδιοι ότι το “180” είναι μακρινό νούμερο». Με τη φράση αυτή, για ακόμη μία φορά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο iefimerida.gr κατηγορηματικά αρνητικό η κυβέρνηση να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό και να εκλέξει η παρούσα Βουλή τον πρώτο πολίτη της χώρας.

«Η υποψηφιότητα Δήμα δημιουργεί τάσεις αποσυσπείρωσης»
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από το “στρατόπεδο” του ΣΥΡΙΖΑ- στον απόηχο της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής ομάδας- στην οποία πήραν μέρος μια σειρά από κορυφαία στελέχη και βουλευτές, υπήρξε η κοινή διαπίστωση πως «η υποψηφιότητα Δήμα δημιουργεί τάση αποσυσπείρωσης» και πως δεν δίνει καμία δυναμική.
Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που σχολίασαν ότι ο κ. Δήμας εκφράζει την μνημονιακή πολιτική, αν και σε γενικές γραμμές η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στάθηκε στο πρόσωπο, καθώς έχει μια εντελώς άλλη οπτική για τη διαδικασία, την οποία συνδέει με την πολιτική που ακολουθείται.

Ετοιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το σύνθημα για εκλογές, διεμήνυσε πως στόχος τους είναι όχι να ψηφίσουν πρόεδρο αλλά «πακέτο» και προαπαιτούμενα, ενώ ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς μίλησε για «την πιο σημαντική μάχη που έχει μπροστά του ο Έλληνας πολίτης τις τελευταίες δεκαετίες».
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχτηκαν με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία την απομάκρυνση των κκ Ελενας Κουντουρά, Βασίλη Καπερνάρου, Πάρι Μουτσινά, Νίκης Φούντα και Νίκου Τσούκαλη από το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν. Στο ίδιο μήκος κύματος, και η Κατερίνα Μάρκου, -η οποία μέχρι πρότινος θεωρείτο σίγουρη-, ενώ προς το «όχι» κλείνουν και οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.
Έπειτα από τα παραπάνω, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δικαίως μετρούν κάτω από 170 βουλευτές, μελετούν όλα τα νέα δεδομένα και βεβαίως δεν παύουν να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι απομένει μεγάλος πολιτικός χρόνος μέχρι την πρώτη ψηφοφορία.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το