Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές»

tsipras

Τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει ως τώρα η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις σε σχέση με τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, επιβεβαίωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκλήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το απόγευμα .

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε την τακτική της κυβέρνησης στις συζητήσεις με τους εταίρους, επισφραγίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να υπογράψει μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και να λάβει μέτρα που να αφορούν στη «διάλυση της αγοράς εργασίας».

Αναλυτικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του «εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης». Επίσης, «παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, ενώ εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.

Ως προς τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, εγκρίθηκε η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαιώθηκαν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κατεγράφησαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Έτσι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «επαναβεβαίωσε τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση».

Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το