Αθλητισμός

Ο σύλλογος «Στρογγυλή Θεά» τίμησε τον παλαίμαχο άσο της Εθνικής Γιώργο Καραγκούνη-Βράβευσαν τον… τυπάρα

 

Σ21 Φ2 ΔΙΣΤ

Νοσταλγία και συγκίνηση ένιωσαν όσοι παραβρέθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία του συλλόγου «Στρογγυλή Θεά». Με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 19 2015, ο σύλλογος βράβευσε τον μέχρι πρότινος αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος ανδρών, Γιώργο Καραγκούνη, για την ανεκτίμητη προσφορά του στις εθνικές ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του.

Ο «Κάρα» δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του όχι μόνο για τη βράβευσή του, αλλά κυρίως για τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και τον επευφήμησε, αποδεικνύοντας εμπράκτως, ότι δεν ξεχνά τον «τυπάρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους φιλάθλους της εθνικής, υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του.

Αφού παρέλαβε το βραβείο του, ο Καραγκούνης μίλησε με θερμά λόγια για τη «Στρογγυλή Θεά», επιδοκιμάζοντας τους φιλάθλους που αγαπούν την εθνική ομάδα και τη στηρίζουν: «Να στηρίζετε την εθνική, πιο πολύ τώρα, στα δύσκολα»  δήλωσε, συμπληρώνοντας «η εθνική έχει ανάγκη από ανθρώπους που την ακολουθούν και είναι μαζί της, όχι μόνο στις χαρές αλλά και στις λύπες». Ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας δε θέλησε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις, εξηγώντας πως «αυτή η μέρα είναι για τον κόσμο και όχι για μένα».

Η πρόεδρος του συλλόγου, Θεανώ Διακόσια, δήλωσε από την πλευρά της τα εξής: «Γιορτάζουμε μια μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας, το under 19, έχοντας καλεσμένο τον Γιώργο. Είναι μεγάλη μας τιμή που βρίσκεται εδώ.»

Η κ. Διακόσια μίλησε στη «Θ» για την ίδρυση του συλλόγου και τους σκοπούς του: «Ξεκινήσαμε τον σύλλογο πριν δύο χρόνια. Πώς αλλιώς να τον ονομάζαμε, αφού είμαστε fan club της εθνικής; Μόνο «Στρογγυλή Θεά». Μια θεά μπροστά στην οποία υποκλίνεται ολόκληρη η ανθρωπότητα. Έχουμε πάει σε αρκετά μέρη και είναι πραγματικά πολύ ωραίες οι στιγμές και πολύ έντονα τα συναισθήματα…απερίγραπτα μπορώ να πω. Σκοπός του συλλόγου μας είναι να τιμήσουμε τη φίλαθλη αγάπη. Όλα τα χρώματα μαζί: Η καρδιά να χτυπάει στον ίδιο ρυθμό για έναν κοινό σκοπό. Κάνουμε μια προσπάθεια να’ρθούμε  σε επαφή με διάφορες ομάδες της χώρας μας, ώστε να κάνουμε το μωσαϊκό των ομάδων. Κάποιες ομάδες έχουν ανταποκριθεί, κάποιες άλλες όχι ακόμα. Βέβαια και μεις είμαστε μικροί, αλλά το προσπαθούμε. Θα κάνουμε έναν σύλλογο που δε θα τον έχουμε ξαναδεί. Τα αγνά συναισθήματά μας θα συγκινήσουν κάθε φίλαθλο».

*Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει μέλος του συλλόγου, μπορεί να επισκεφτεί τα γραφεία του στη διεύθυνση Αχιλλοπούλου 177 (με Γκλαβάνη).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το