Πολιτισμός

Ο Σάκης Ρουβάς απαντά στους επικριτές του για το «Αξιον Εστί» (video)

sakisrouvas

Για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη συμμετοχή του στη συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε ο Σάκης Ρουβάς στη συνέντευξη Τύπου για την συναυλία.

Ο Ελληνας καλλιτέχνης σε ήρεμο τόνο είπε πως «δεν έχω να πω τίποτα στους επικριτές μου».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, που έλεγε πως «δεν θα κρίνω ποιος είναι άξιος να ερμηνεύσει το έργο μου», ο Σάκης Ρουβάς ανέφερε:

«Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη. Αυτό που λέει είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τέτοια αριστουργήματα στο λαό».

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για μια σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

«Όλα αυτά τα χρόνια ψάχνω όχι μόνο σαν τραγουδιστής τον εαυτό μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου σε τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μέσα από όλες μου τις δραστηριότητες και βεβαίως μέσα από την τέχνη προσπαθώ να ανακαλύψω τα… μυστήρια της ζωής», τόνισε και συνέχισε:

«Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση; Σε εμάς τους καλλιτέχνες… υπάρχει μέσα μας ένα δαιμόνιο το οποίο μας προκαλεί συνεχώς να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σε καινούργιες κορυφές. Αυτή εδώ είναι η κορυφή και επειδή μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά, πραγματικά ενθουσιάστηκα στο άκουσμα αυτής της πρότασης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να γινόμαστε (εμείς οι καλλιτέχνες) αγωγοί αυτής της ενέργειας που μας δίνετε… πολλές φορές γραπτή και ηχητική και να την επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό αλλά είναι πολύ μεγάλο και δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί είναι αυτό που διεγείρει τις αισθήσεις μου, το μυαλό και την ψυχή μου».

Ο καλλιτέχνης επεσήμανε πως σημασία έχει να δοθεί βάση στο ίδιο το έργο, το «Αξιον Εστί», και όχι στην δική του παρουσία.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21:00 με την είσοδο να είναι ελεύθεροι για το κοινό.

Μαζί με τον Σάκη Ρουβά θα είναι οι: ο Κώστας Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και η Orchestra Mobile υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου από το βίντεο του Ανδρέα Νικάκη, που αναρτήθηκε στο Youtube.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το