Τοπικά

Ο “Εσταυρωμένος” συγκεντρώνει κλινοσκεπάσματα και είδη ρουχισμού για αναξιοπαθούντες

Πλησιάζει ο χειμώνας και οι ανάγκες κάποιων ανθρώπων θα είναι μεγάλες.  Όπως υπενθυμίζει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο “Εσταυρωμένος”  όσοι συνάνθρωποί μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να θερμάνουν το σπίτι τους θα χρειαστούν κουβέρτες και παπλώματα για να μειώσουν την ένταση του κρύου και της υγρασίας. Όπως αναφέρει στην περιοχή μας υπάρχουν  περιπτώσεις απόρων όπως ηλικιωμένοι, ασθενείς, μικρά παιδιά, μαθητές και φοιτητές, τρόφιμοι ιδρυμάτων, φυλακισμένοι, άστεγοι, άνεργοι, μονογενεϊκές οικογένειες, τσιγγάνοι που κατοικούν σε ξύλινες παράγκες, πρόσφυγες και μετανάστες.  ” Υπάρχουν κάτοικοι υπόγειων διαμερισμάτων και μονοκατοικιών που ζουν χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά και συγγενών… Όλοι τους θα κτυπήσουν και την πόρτα της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία διαθέτει μεν κοινωνικές δομές -δια του “Εσταυρωμένου”- για να καλύψει μέρος αυτών των κενών, αλλά έχει ανάγκη την συνεισφορά όλων” τονίζει ο Σύλλογος.

Ζητούνται άμεσα κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες προσώπου, ποδιών και μπάνιου, υπνόσακους (για τους άστεγους), μπουφάν, μπλούζες, ζακέτες, παντελόνια τζιν
εσώρουχα (γυναικεία, ανδρικά και παιδικά), είδη ατομικής καθαριότητος, σχολικά είδη, ξυλόσομπες και παπούτσια.
Οι προσφορές συγκεντρώνονται στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Α.Α.Β) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του “Εσταυρωμένου”- Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και το ΙΚΑ.
Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 θα ισχύει το παλαιό ωράριο λειτουργίας για το ΚΕ.Δ.Α.Β. Δηλαδή, θα είναι ανοικτό καθημερινά από 10:00 π.μ. – 12: 30 μ.μ., εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας.

Παρακαλούνται

1. Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν κάποια είδη, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στο 2421310021 με σκοπό να συνεννοηθούν με τους υπευθύνους της δομής, για την ημέρα και την ώρα της παράδοσης, αλλά και για τα είδη που πρόκειται να προσφέρουν.

2. Όλες οι προσφορές πρέπει να είναι καθαρές και ελαφρώς μεταχειρισμένες.

3. Δεν γίνονται δεκτά τα είδη που είναι βρώμικα, άπλυτα και φθαρμένα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το