Αθλητισμός

Ο πρώτος φετινός ευρωπαϊκός τελικός – Αταλάντα – Λεβερκούζεν «μονομαχούν» για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ

Η ώρα για τον πρώτο φετινό ευρωπαϊκό τελικό έφτασε. Απόψε στις 22.00 στο Δουβλίνο θα αναμετρηθούν η Αταλάντα με την Λεβερκούζεν, με διακύβευμα το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Αταλάντα τα τελευταία χρόνια συνιστά… μόνιμη κάτοικο των υψηλών στρωμάτων του ιταλικού πρωταθλήματος και με αξιόλογη ευρωπαϊκή παρουσία. Το 2020, εξάλλου, έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος -έχοντας αποκλείσει τη Λίβερπουλ, με τριάρα στο «Άνφιλντ»- εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία της σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ανέλαβε τις τύχες των «μπεργκαμάσκι» το 2016 και ήταν αυτός που άλλαξε το στάτους τους, εντός και εκτός συνόρων. Τόσο σε επίπεδο βαθμολογίας και στόχων, όσο και στο κομμάτι των ποδοσφαιριστών παραστάσεων που προσφέρουν.

Ο 66χρονος τεχνικός όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει παίκτες. Βοηθά φυσικά και το ταλέντο τους, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού και η τακτική που τους παρέχει ο προπονητής τους.

Οπότε, ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου από την Αταλάντα θα αποτελέσει και μια μεγάλη επιβράβευση για τον προπονητή της.

Οι ιταλικές ομάδες έχουν επανέλθει δυναμικά σε συλλογικό προσκήνιο. Πέρυσι και οι τρεις ευρωπαϊκοί τελικοί είχαν έναν εκπρόσωπο της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, κανένας εξ αυτών δεν ήπιε νερό από τη πηγή που έφτασε. Ούτε η Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε η Ρόμα στο Γιουρόπα Λιγκ, ούτε η Φιορεντίνα στο Κόνφερενς Λιγκ.
Λέτε να είναι η Ατάλαντα εκείνη που θα εξαργυρώσει με μια κατάκτηση την εντυπωσιακή επάνοδο του ιταλικού ποδοσφαίρου;

Από την άλλη πλευρά ο Τσάμπι Αλόνσο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τρομερή ομάδα. Η Λεβερκούζεν εκθρόνισε φέτος την Μπάγερ Μονάχου και κατέκτησε την Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα αήττητη, ούσα η πρώτη ομάδα που κατακτά το γερμανικό πρωτάθλημα δίχως να χάσει ούτε ένα παιχνίδι.

Παράλληλα, βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου το Σάββατο (25/5) αποτελεί ισχυρό φαβορί απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν της Β’ κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής το φετινό κοντέρ γράφει 42 νίκες και 9 ισοπαλίες. Μια ομάδα που αρνείται να χάσει. Όποιο κι αν είναι το σκορ, όσος χρόνος κι αν απομένει. Ας κρατήσουμε αυτό το ενδεχόμενο δραματικού φινάλε και για τον αποψινό τελικό με την Αταλάντα. Γιατί όχι; Τόσες φορές συνέβη στους αγώνες της φέτος. Κυρίως, βέβαια, με την ίδια να χαμογελά στο τέλος.

Ο Τσάμπι Αλόνσο στα 42 του χρόνια έχει καταφέρει να στρέψει από το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας τα βλέμματα πάνω του -και το σημαντικότερο- με το «σπαθί» του. Φαίνεται ότι πρόκειται για περίπτωση προπονητή που έχει όλες τις προϋποθέσεις να απασχολεί για χρόνια τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν τον Βάσκο τεχνικό να επιβραβεύεται και με το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ. Θα καταφέρει, άραγε, να οδηγήσει τη Λεβερκούζεν στο τρεμπλ; Είτε το καταφέρει είτε όχι, είναι ήδη απόλυτα επιτυχημένος…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο – Πού θα δείξει το θερμόμετρο 43 βαθμούς

Επικαιροποιεί η ΕΜΥ το Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου,…

12 Ιουνίου 2024

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου για τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς λόγω καύσωνα

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καις την περιοχή μας,…

12 Ιουνίου 2024

H Στόρμι Ντάνιελς εξηγεί γιατί αποκάλυψε λεπτομέρειες για το «ασυνήθιστο και αποκρουστικό» μόριο του Τραμπ

Τους λόγους που την οδήγησαν να αρχίσει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το «αποκρουστικό» μόριο του…

12 Ιουνίου 2024

Εκτελέστηκε στο Μιζούρι 69χρονος καταδικασμένος σε θάνατο για διπλή δολοφονία

Αμερικανός απόστρατος, καταδικασμένος σε θάνατο για τη δολοφονία το 2009 γυναίκας με την οποία είχε…

12 Ιουνίου 2024

Ξεκινάνε οι εργασίες για τη Ναυτική Εβδομάδα 2024 με τιμώμενη την Κύπρο – photos – videos

Ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος»…

12 Ιουνίου 2024

Χωροταξική κατανομή μαθητών/τριών Στ΄ Δημοτικού σε Γυμνάσια της Μαγνησίας

Με έγγραφο του Διευθυντή Β'Βάθμιας Διεύθυνσης ΜΑγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, αποφασίζεται η κατανομή των μαθητών και…

12 Ιουνίου 2024