Παραπολιτικά

Ο πρωθυπουργικός μπαμπάκας

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Ο μπαμπάς Τζόνσον στρατοπέδευσε στη βιλίτσα του στο Χόρτο – την οποία νοικιάζει το καλοκαίρι για να καλύπτει τα έξοδα του χειμώνα – μετά την απόφασή του να γνωστοποιήσει πως χρησιμοποίησε κάθε παράνομο μέσο για να βρεθεί στην Ελλάδα.

Ενώ ομολογεί, το επίσημο κράτος δεν του ζητεί να επιστρέψει στη χώρα του και δεν του επιβάλλει κανένα πρόστιμο. Τον αφήνουμε στην ησυχία του να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές και δεν τον ενοχλούμε γιατί είναι απασχολημένος με την καθαριότητα και την απολύμανση του σπιτικού του. Ούτε η Μαίρη Παναγιωταρά του Λουκιανού δεν θα διέσχιζε τη μισή Ευρώπη για να ριχθεί με τα μούτρα στην καθαριότητα…

Η Ελλάδα με τη στάση της επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη φήμη της και «φωνάζει» δυνατά σε όλο τον κόσμο πως είναι η χώρα της ατιμωρησίας και της απουσίας ισονομίας.

Ο πρωθυπουργικός μπαμπάκας ευτελίζει τα μέτρα και τους νόμους, σε καιρό πανδημίας και όσοι έχουν την ευθύνη να βάλουν «κόκκινες» γραμμές, σφυράνε αδιάφορα γιατί προέχει η διπλωματία του τσίπουρου με μια ολίγη από τσιτσίραβλα, κάτω από τη σκιά των ελαιόδεντρων.

Θυμό και οργή προκαλεί η συμπεριφορά του ξενοδόχου Τζόνσον, αλλά περισσότερο θυμό και οργή προκαλεί η συμπεριφορά του κράτους «ιπποκόμου».

Ενός κράτους, που απαιτεί ώριμες συμπεριφορές από συνεχώς γελασμένους ως προς το βασικό αίσθημα της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, πολίτες.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο μεγάλη διάσταση ανάμεσα σε αυτό που λέγεται και σε αυτό που γίνεται. Και για όσα γίνονται, η Πολιτεία δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει καμία εξήγηση.

Πλέον δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο παρά να καγχάζουμε, όσοι διεκδικούμε να μην ανήκουμε σε αυτή την πρωτόγονη φυλή, με το κράτος σε ρόλο «φυλάρχου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νικαράγουα: Η κυβέρνηση Ορτέγκα συνέλαβε τη διευθύντρια των καλλιστείων – Την κατηγορούν ότι έβγαζε βασίλισσες ομορφιάς που ήταν…αντικαθεστωτικές

Η αστυνομία της Νικαράγουας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θέλει να προχωρήσει στη σύλληψη της διευθύντριας…

4 Δεκεμβρίου 2023

Aλλαγή της τελευταίας στιγμής με το Καλάθι των Χριστουγέννων: Τα 2 προϊόντα που μένουν εκτός

Εκτός του καλαθιού των Χριστουγέννων μένουν τελικά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, καθώς με νεότερη…

4 Δεκεμβρίου 2023

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων για την επιδείνωση του καιρού

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει ότι σύμφωνα με την επικαιροποίηση…

4 Δεκεμβρίου 2023

Σκόπια: Δολοφονημένη εντοπίστηκε 14χρονη που είχε απαχθεί πριν μια εβδομάδα

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την δολοφονία μίας 14χρονης, η οποία απήχθη πριν από…

4 Δεκεμβρίου 2023

Διαδικτυακό σεμινάριο «Δημιουργώ προσβάσιμα αρχεία Word, PowerPoint και Pdf»

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Δημιουργώ προσβάσιμα αρχεία Word, PowerPoint και Pdf». Λάβετε…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στις7 Δεκεμβρίου το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το αναβληθέν, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις…

4 Δεκεμβρίου 2023