Τοπικά

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης για τις ρυθμίσεις οφειλών

Μαρκάκης

Την άποψη ότι οι ρυθμίσεις των «κόκκινων οφειλών» πρέπει να περιλαμβάνουν «μπόνους» και για τους συνεπείς οφειλέτες, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης
Στο θέμα των χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορίες, αλλά και τις Τράπεζες και στις ρυθμίσεις που επεξεργάζεται το διάστημα αυτό η κυβέρνηση αναφέρθηκε με δηλώσεις του, σήμερα, ο π.Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παύλος Μαρκάκης.
Συγκεκριμένα, με αφορμή πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο που επεξεργάζεται το σχέδιο Νόμου για το «πακέτο» των ρυθμίσεων και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο κ. Μαρκάκης εστίασε στο ζήτημα των κριτηρίων που θα θεσπιστούν, για την ένταξη των οφειλετών στο νέο σύστημα.
«Οι οφειλέτες των λεγόμενων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ενιαία βάση, επομένως είναι απαραίτητη μια δίκαιη λύση, όπως τόνισε ο κ. Μαρκάκης, και διευκρίνισε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη χορήγηση «μπόνους» και για τους συνεπείς οφειλέτες των Τραπεζών. Αυτό θα συνεπάγεται και γι αυτούς «κούρεμα» του αρχικού κεφαλαίου για να είναι δυνατή η εξόφλησή του σε εύλογο χρονικό διάστημα και η οικονομική εξυγίανση των επιχειρήσεων τους.
Ομοίως το «κούρεμα» προσαυξήσεων σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, και η διαγραφή των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής των χρεών. που θα ισχύσει για τις κόκκινες οφειλές , να έχει εφαρμογή και για τους «συνεπείς οφειλέτες»
Ο αριθμός των δόσεων είναι, επίσης, κεφαλαιώδες θέμα για τις επιχειρήσεις, όπως είπε ο κ. Μαρκάκης και συνδέεται με την επιβίωσή τους. Για το λόγο αυτό, όπως εκτιμά, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, ιδίως για ποσά άνω των 15.000.
«Μόνο με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατό ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος να ανταπεξέλθει και να μπορεί να εξυπηρετήσει και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του και παράλληλα το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν έσοδα-κέρδη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης. Και κατέληξε συνοψίζοντας ότι ,είναι αυτονόητο για όλους πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να διευκολύνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και αυτό μπορεί να επιτευχτεί μόνο με τη θέσπιση ενός συστήματος ρυθμίσεων με ασφαλή και δίκαια κριτήρια, που δεν θα διαχωρίζει τους συνεπείς από τους ασυνεπείς.
Καθόσον θα είναι σχήμα οξύμωρο να επιβραβεύει τους ασυνεπείς και να εμφανίζει σαν «κορόιδα» όσους μέχρι σήμερα με θυσίες και συνέπια στήριξαν την εύθραυστη ελληνική οικονομία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το