Τοπικά

Ο πρώην αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου Στυλιανός Νάσης στον Βόλο

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί πολιτική λύση και δεν θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις στο ζήτημα των τουρκικών γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εμφανίστηκε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου Στυλιανός Νάσης, στην εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο στρατηγός απευθυνόμενος σε πολυπληθές κοινό στον χώρο της «Στέγης Μελών – Φίλων της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο δημιουργούνται προϋποθέσεις για ευνοϊκές εξελίξεις, κάτι που εξαρτάται από εμάς.

Το γεγονός της έναρξης γεώτρησης στο οικόπεδο 8 της Κύπρου ο κ. Νάσης το χαρακτήρισε ως μεμονωμένο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν λύσεις, χωρίς να χρειάζεται τακτική ισοπέδωσης.
«Πιστεύω ότι οι πολιτικές ηγεσίες έχουν τη γνώση και θα κάνουν αυτό που πρέπει. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά διαθέτει πολλά εργαλεία και δυνατότητες και εξαρτάται από την ίδια με ποιον τρόπο θα τα χρησιμοποιήσει, αφού δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ότι υπάρχουν στην περιοχή πολύ ισχυρά αντιτιθέμενα συμφέροντα που θα παίξουν ρόλο. Δυστυχώς στην περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τα εργαλεία, όπως στον Ελλαδικό χώρο, δηλαδή ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που το γνωρίζουν οι Τούρκοι και γι’ αυτό εντείνουν την πίεσή τους» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας Αδάμος Μουζουρής ανέφερε ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας είναι ένα γεγονός για να συζητηθεί το ζήτημα της εισβολής και κατοχής του βορείου κομματιού της Κύπρου. Η εκδήλωση με τίτλο «Εθνική Στρατηγική, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» με τον ίδιο ομιλητή θα επαναληφθεί σύντομα, όπως προανήγγειλε, ή στο δημαρχείο ή στο «Αχίλλειο». Καταλήγοντας ευχαρίστησε τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», γιατί εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια προωθεί το ζήτημα της Κύπρου με συνεχή δημοσιεύματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το