Τοπικά

Ο προεκλογικός εμφύλιος οδήγησε και επίσημα σε διάλυση την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ Μαγνησίας-Σκληρές ανακοινώσεις

Μείζον θέμα για το τοπικό ΠΑΣΟΚ αποτελεί η επίσημη διάλυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών στο ΤΕΕ. Μηχανικοί που κράτησαν τη «σφραγίδα», χωρίς να τους αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα από τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους, διέγραψαν τρια εκλεγμένα μέλη στην Αντιπροσωπεία, μεταξύ των οποίων την Ιωάννα Καραμαργιού, πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο και εκλεγμένο μέλος στη Διοικούσα. Οι μηχανικοί που εξέδωσαν ανακοίνωση με τη σφραγίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών δεν αναγνωρίζουν πλέον ότι η παράταξη εξέλεξε πέντε μέλη στην Αντιπροσωπεία, αλλά δύο, δηλαδή τον Γ. Τσαλαπόρτα και την Ματίνα Πρίγκου. Χαρακτηρίζουν τυχοδιώκτες την κ. Καραμαργιού, τον κ. Ζαχαρό και την κ. Γεωργούδη γιατί συνεργάστηκαν με τη ΔΚΜ. Δεν αναγνωρίζουν επίσης ότι η κ. Καραμαργιού στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπεί την παράταξη στη Διοικούσα. Σήμερα οι εκλεγμένοι μηχανικοί απαντούν με δικό τους κείμενό τους και καταγγέλλουν ανοιχτά για μεθοδεύσεις το αρχαιότερο μέλος της ομάδας, Γ. Τσαλαπόρτα.

Οι εκλεγμένοι υποστηρίζουν σε επιστολή που φέρει τις υπογραφές τους πως καμία μειοψηφία δεν μπορεί να τους διαγράψει και αναφέρουν:

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και μας στήριξαν με την ψήφο τους. Η ΔΗ.ΣΥ.Μ έλαβε 81 ψήφους και ανέδειξε στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας 5 έδρες σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη  Μηχανικών εκπροσωπείται στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας από τη νόμιμη εκπρόσωπό της Ιωάννα Καραμαργιού, όπως αναδείχθηκε από την πλειοψηφία των εκλεγμένων μελών της παράταξης στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Συνάδελφοι προς ενημέρωση οφείλουμε να καταδικάσουμε τη συκοφαντική λασπολογία μιας ανυπόγραφης και παραπλανητικής δήλωσης μειοψηφιών που δεν νομιμοποιούνται να διασύρουν μια ολόκληρη παράταξη και να διαστρεβλώvουν την αλήθεια. Όπως επιτάσσει η κοινωνία μας έγινε ριζική ανανέωση προσώπων, περιορίζοντας σημαντικά το φαινόμενο της περιχαράκωσης της παράταξης μας σε μία κλειστή επαγγελματική κάστα προσωπικών συμφερόντων και αποκλείοντας από τη θέση της Διοικούσας Επιτροπής πολιτικούς αμοραλιστές. Ο κλαυθμός ιδιαίτερα του κ.Τσαλαπόρτα για την απώλεια της καρέκλας στη Διοικούσα Επιτροπή, που νομίζει ότι δικαιωματικά του ανήκει, σε συνδυασμό με τον πρωτοφανή οδυρμό μιας ανυπόγραφης, ανακοίνωσης δηλώνει δογματισμό και ιδεοληψία. Η απόπειρα εκδίωξης της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα της πρώτης σε σταυρούς Ιωάννα Καραμαργιου και των νεοεκλεγμένων συναδέλφων Γεωργούδη Γιαννούλα και Ζαχαρό Ευάγγελο οδηγεί σε υπονόμευση της συλλογικότητας, καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών και δε συνάδει με το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Άλλωστε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών δεν ισχύει ο «Νόμος της Σαρίας», και προφανώς δεν νομιμοποιούνται οι σημαντικές μειοψηφίες να διώχνουν τις πλειοψηφίες.

Η υπεύθυνη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών απέκλεισε στο ΤΕΕ Μαγνησίας μία εκτροπή όμοια με αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Βόλου. Πάνω από κάθε παραταξιακό συμφέρον βάζουμε τα προβλήματα των συναδέλφων μηχανικών που τα βιώνουν έντονα ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης. Οι εκδικητικές μετατάξεις συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών στο Δήμο Βόλου, υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Βιολογικός Καθαρισμός, και Υπηρεσία Δόμησης. Οι συνάδελφοι μηχανικοί χτυπημένοι από την κρίση τα τελευταία χρόνια και πολίτες αυτής της πόλης, βιώνουν καθημερινά  την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών ιδιαίτερα της Υπηρεσίας Δόμησης. Επιπρόσθετες και παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες ταλαιπωρούν και ντροπιάζουν τους ιδιώτες μηχανικούς. Η υπονόμευση των δημοσίων έργων οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό και αποκλεισμό συναδέλφων μηχανικών από την εργασία, υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Η ΔΗ.ΣΥ.Μ πιστή στις αρχές της θα συνεχίσει να παλεύει για το ΤΕΕ και για τα προβλήματα των μηχανικών όπως αναδεικνύονται σε κορυφαία η υπερφορολόγηση και το ασφαλιστικό, με επιμελητηριακή συνείδηση μακριά από κάθε είδους λαϊκισμό.  Οι προτάσεις μας εδράζονται στην εφαρμογή ενός ρεαλιστικού μεταρρυθμιστικού αναπτυξιακού μοντέλου βασισμένου στην αξιοκρατία, επενδύοντας στην ποιότητα σε όλο στο φάσμα των γνωστικών αντικειμένων του μηχανικού. H Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) επαναπροσδιορίζει τις θέσεις της ενισχυμένη με νέες δυνάμεις και σύγχρονο όραμα και επιθυμεί ανοικτές πόρτες για να ασχοληθούμε με τα κοινά των μηχανικών, πιστεύοντας στην συμμετοχική δημοκρατία

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΗ.ΣΥ.Μ στην Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Μαγνησίας
Γεωργούδη Γιαννούλα Αρχ. Μηχ

Ευάγγελος Ζαχαρός    Πολ. Μηχ

Ιωάννα Καραμαργιού  Πολ. Μηχ

Η ανυπόγραφη ανακοίνωση  υπό τον τίτλο της παράταξης που σφράγισε τη διάλυση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. χαιρετίζει τους συναδέλφους μηχανικούς που τη στήριξαν και σ’ αυτή την εκλογική μάχη και τους ευχαριστεί που με την ψήφο τους την ανέδειξαν στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας με 81 ψήφους αλλά δυστυχώς μόνο με 2 έδρες. Ταυτόχρονα και για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης δεν υπάρχει εκπροσώπηση στη Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού ΤΕΕ. Η μία έδρα που μας αναλογούσε αναμφισβήτητα, όχι μόνο αμφισβητήθηκε, αλλά υφαρπάχτηκε από τους διασπαστές της παράταξης. Πανηγυρίζοντας το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων στο γραφείο όπου πανηγύριζαν τα εκλεγμένα μέλη της ΔΚΜ- εξέλεξαν αντιπρόσωπο στην Δ.Ε. με την ανοιχτή στήριξη από την παράταξη που επέλεξε μονομερώς και μονοσήμαντα να σηματοδοτήσει την απόλυτη κυριαρχία της στα όργανα του τοπικού παραρτήματος. Την παράταξη της ΔΚΜ , πριμοδότησαν οι διασπαστές (πηγαίνοντας κόντρα στην απόφαση της παράταξης μας ,απέχοντας συνειδητά και προσχεδιασμένα όλο το χρονικό διάστημα από την κατάθεση των ψηφοδελτίων μέχρι και σήμερα) με τους 3 ψήφους τους ώστε από την πρώτη ψηφοφορία να αποσπάσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 24 ψήφων (21 ΔΚΜ + 3 Διασπαστές ΔΗΣΥΜ και συγκεκριμένα Ιωάννα Καραμαργιού, Γιαννούλα Γεωργούδη και Ευάγγελος Ζαχαρός ) Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν μας χωρίζει τίποτα προσωπικό με τους παραπάνω συναδέλφους, αλλά δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε την τυχοδιωκτική συμπεριφορά τους.

Συνάδελφοι

Οι εκλογές στο ΤΕΕ μπορεί να τελείωσαν , ωστόσο ανέδειξαν μία σειρά πραγμάτων και προβλημάτων που ανάγονται μεν στο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα αποτυπώνουν και την ισχυρή τους επιρροή στο παρόν ,προσδιορίζοντας και το μέλλον μας αν γίνουν κυρίαρχες τάσεις. Ανέδειξαν συμπεριφορές και πρακτικές κυρίαρχες του παρελθόντος χωρίς σεβασμό στις δημοκρατικές αποφάσεις των πλειοψηφιών , με διαστρέβλωση της αλήθειας, μικροπολιτικές, παραγοντισμούς και πάνω απ’ όλα την προαγωγή προσωπικού συμφέροντος έναντι του συλλογικού με ταυτόχρονη υπονόμευση της εκλογικής μας επιρροής ,προς όφελος άλλης παράταξης , ωσάν να επρόκειτο για κοινοπραξία εκτέλεσης έργου.

Τα στρατόπεδα που θέλουν να δημιουργηθούν σαν αντιστάθμισμα απέναντι σε φασίζουσες συμπεριφορές δεν γίνονται επιλεκτικά , δεν εμπεριέχουν αποκλεισμούς, δεν είναι μονοπωλιακοί εκφραστές των δημοκρατικών αξιών.

Απέναντι σ’ αυτές τις συμπεριφορές –που δυστυχώς όχι μόνο εκφράστηκαν από πρώην μέλη της παράταξής μας, αλλά εκτελέστηκαν ως μία κακόγουστη φάρσα στις πλάτες των συναδέλφων, αντιτάξαμε ίσες αποστάσεις απέναντι στους εκφραστές τους.

Μετά την αδυναμία διεκδίκησης της έδρας που μας αναλογούσε και μας αφαιρέθηκε με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε προσπαθήσαμε να την διεκδικήσουμε από κοινού μαζί με την παράταξη της Συνεργασίας Μηχανικών Μαγνησίας. Δυστυχώς η προσπάθειά μας δεν καρποφόρησε παρά την αρχική ανταπόκριση που εκφράστηκε αρχικά.

Τα παραπάνω γεγονότα κατέδειξαν πως οι δύο κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις -που σε επίπεδο ΤΕΕ εκφράζονται από την ΔΚΜ και την Συνεργασία Μηχανικών- είναι σε επίπεδο νοοτροπίας τουλάχιστον οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Η άποψή μας για τα ελεγχόμενα ψηφοδέλτια που παίζουν ή προσπαθούν να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια είναι δεδομένη και κατακριτέα. Στην κατηγορία αυτή ανήκει τόσο το ψηφοδέλτιο της Αναγέννησης Μηχανικών ,αλλά και εκείνο της ΔΚΜ , επίσης οι δύο όψεις ενός άλλου νομίσματος.

Αφήσαμε τελευταία την παράταξη των Αυτόνομων μηχανικών γιατί και πολλά μας συνδέουν και τα περισσότερα από τα μέλη τους ήταν μέλη του πολιτικού μας χώρου στο παρελθόν και μαζί ευελπιστούμε να αποτελέσουμε ένα νέο αυτόνομο διευρυμένο πόλο στον πολύπαθο αναζητούμενο μεσαίο χώρο, δείχνοντας το δρόμο στις διάσπαρτες δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς συμπεριλαμβανομένων των λίγων σοβαρών αλλά απομονωμένων στελεχών της Συνεργασίας Μηχανικών Μαγνησίας.

Έτσι η βασική γραμμή ότι είναι επιτακτική ανάγκη της συσπείρωσης απέναντι στην υπεροψία της πρώτης παράταξης να μονοπωλήσει το προεδρείο της Αντιπροσωπεία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Ταυτόχρονα η επιλογή ελέγχου της απόλυτης πλειοψηφίας της Δ.Ε. με την πέμπτη έδρα που πριμοδότησε τους διασπαστές της παράταξής μας, δεν δίνει κανένα δικαίωμα να θεωρηθεί από οποιονδήποτε ως συνεργασία και μάλιστα θεσμικής της παράταξης μας με το πλειοψηφούν τμήμα του διασπασμένου χώρου της ΔΚΜ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το