Τοπικά

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος συμφώνησε με την Περιβαλλοντική για την προστασία του περιβάλλοντος

stauridopoulos

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο είχαν,  εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Για τα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν στις αρμοδιότητες του Οργανισμού, υπήρξαν κοινές απόψεις και θέσεις. Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από την ανταπόκριση που βρήκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:
1. Η μεταφορά των φορτοεκφορτώσεων του σκραπ σε άλλη προβλήτα, ώστε να σταματήσει η όχληση που υπάρχει στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου. Στη νέα θέση θα υπάρξει συνεχής διαβροχή του σκραπ και περιβαλλοντική διαχείριση των υγρών αποβλήτων.

2. Για το πρόβλημα της αερορύπανσης από τα πλοία, θα επιδιωχθεί να κατασκευαστεί σύστημα ηλεκτροδότησης κατά των ελλιμενισμό τους, ώστε να μην υπάρχει αέρια ρύπανση.

3. Στο σχεδιασμό του Οργανισμού Λιμένος είναι η προμήθεια φωτοβολταϊκών για παραγωγή ενέργειας και λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης για εξοικονόμηση ενέργειας.

4. Εξετάζεται η επαναλειτουργία του σιλό που έχει δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 15.000 κυβικών μέτρων υλικών. Διαπιστώθηκε ότι οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις δεν έχουν πρόβλημα. Θα υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη και περιβαλλοντική προστασία με σακόφιλτρα και σύστημα αποκονίωσης με επιπλέον χοάνες με τηλεσκοπικό σωλήνα.

5. Θα βελτιωθεί ο καθαρισμός του λιμανιού.

6. Για τα κρουαζιερόπλοια υπάρχει συνεργασία με τους πράκτορες για τη ρύθμιση της μετακίνησης των επιβατών προς την πόλη και είναι έτοιμο προς λειτουργία σύστημα ISPS CODE για έλεγχο και προστασία των επιβατών.

7. Συζητήθηκε η αναμόρφωση και ο εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου της Αγριάς και των εκεί καταστημάτων.

8. Ο κ. Σταυριδόπουλος βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση για ανάδειξη του υγροτόπου της Μπουρμπουλήθρας, την επέκταση του πάρκιν και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη φιλοξενία στο λιμάνι Μουσείου της Αργούς.

9. Οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας παρακάλεσαν τον κ. Σταυριδόπουλο να βρεθεί λύση για να συνεχίσουν οι άμαξες να κυκλοφορούν στην παραλία, γεγονός που είναι προς το συμφέρον του τουρισμού της περιοχής.
Τέλος υπήρξε αμοιβαία θέληση για συνέχιση της συνεργασίας για την περιβαλλοντική διαχείριση του λιμανιού του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το