Τοπικά

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε εκδήλωση της ΟΕΒΕΜ στον Βόλο

Στον Βόλο βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν τα παιδιά 13 οικογενειών της ΟΕΒΕΜ για την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγής τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο κ. Καββαθάς επισήμανε την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων αναφορικά με τα “κόκκινα δάνεια” τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Ειδικότερα, ανέφερε πως το βάρος της εξόδου της χώρας από το αδιέξοδο “πέφτει” τις πλάτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα ζήτησε τη μείωση των συντελεστών φορολογίας καθώς και την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μια αναπτυξιακή τράπεζα ειδικού σκοπού με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αναφερόμενος στο ιδιωτικό χρέος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε πως έχει ξεπεράσει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας σημείωσε ότι δεν έχει δοθεί λύση στα προβλήματα υπερφορολόγησης αλλά και ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το