Κόσμος

Ο Prince είχε προσφέρει μυστικά βοήθεια σε ορφανά παιδιά στο Αφγανιστάν

newego_LARGE_t_1101_54671835_type13145

Ο Πρινς ήταν ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης, αλλά επίσης κι ένας διακριτικός φιλάνθρωπος, αποκάλυψε μια μη κυβερνητική οργάνωση στο Αφγανιστάν, που εκπαιδεύει αρχηγούς ομάδων προσκόπων, οι οποίοι βοηθούν σήμερα πολλά ορφανά, χάρη στις δωρεές του τραγουδιστή.

Το είδωλο της ποπ μουσικής, που απεβίωσε αιφνιδίως τον Απρίλιο, είχε προσφέρει υπό άκρα μυστικότητα δεκάδες χιλιάδες δολάρια στη μη κυβερνητική οργάνωση Parsa, η οποία εδρεύει στην Καμπούλ.

Αυτά τα χρήματα βοήθησαν στην εκπαίδευση περίπου 100 αρχηγών ομάδων προσκόπων οι οποίες έχουν υπό την επίβλεψή τους 2.000 μικρούς Αφγανούς, μεταξύ αυτών πολλά ορφανά παιδιά.

Η ιστορία ξεκίνησε με τη συνάντηση του Πρινς και της Μπέτι Τισντέιλ, μιας Αμερικανίδας που είναι γνωστή για το έργο της στο πλευρό των ορφανών, ιδίως στο Βιετνάμ όπου συνέβαλε στη διάσωση περισσότερων από 200 παιδιών λίγο μετά την πτώση της Σαϊγκόν το 1975.

Αυτή η ευεργέτης είχε διαμείνει στην Καμπούλ το 2010 ενώ ήταν σε ηλικία 87 ετών και συγκεκριμένα την είχαν φιλοξενήσει στο Parsa, μια μκο που εργάζεται για την προστασία των πιο ευάλωτων γυναικών και παιδιών.

«Με ρώτησε ποιο πρόγραμμα χρειαζόταν να προωθηθεί και της μίλησα για αυτό το παλιό κτίριο που θέλαμε να μετατρέψουμε σε κέντρο για την εκπαίδευση των αρχηγών προσκόπων» περιέγραψε η Μάρνι Γκούσταβσον, διευθύντρια του Parsa, η οποία έμεινε στο Αφγανιστάν για ένα διάστημα 16 ετών.

«Από την πλευρά της, έστειλε μια επιταγή ύψους 15.000, κάτι το απόλυτα απρόσμενο. Μου είπε «αυτά (τα χρήματα) προέρχονται από τον Πρινς, του αρέσει πολύ αυτό που κάνω και του μίλησα για το πρόγραμμά σας, όμως κυρίως μην πείτε σε κανέναν τίποτα» περιέγραψε η 50χρονη.

Η μη κυβερνητική οργάνωση της Τισντέιλ, η οργάνωση Halo, επιβεβαίωσε τις δωρεές.

«Ήταν επιλογή του Πρινς να διεξάγει την φιλανθρωπική του δράση διακριτικά» σημείωσε η Μάρνι, η οποία θέλησε να τον τιμήσει αποκαλύπτοντας τις αγαθοεργίες του.

Ο Πριν απεβίωσε τον Απρίλιο σε ηλικία 57 ετών, υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες. Δεν άφησε πίσω του καμία διαθήκη.

Χάρη στην αρχική δωρεά του, την οποία ακολούθησαν δωρεές ύψους περίπου 6.000 δολαρίων τον χρόνο, η Parsa μπόρεσε να εκπαιδεύσει στην Καμπούλ περίπου 100 αρχηγούς προσκόπων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το