Τοπικά

Ο Πρέσβης της Ταϊβάν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Ο  Πρέσβης της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας) Sherman S. Ku συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας στην Ελλάδα κο Alfred Y.H. Wang και άλλους συνεργάτες τους επισκέφθηκαν την Πέμπτη τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και έγινε συνάντηση με τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού στις εγκαταστάσεις του.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Ζαγοράς είχαν την ευκαιρία να να ενημερωθούν από τους καταλληλότερους για το γεγονός ότι στη μακρινή Ταϊβάν, τα μήλα θεωρούνται αγαθό πολυτελείας και αποτελούν ένα πολύ ακριβό και αξιόλογο δώρο. Η συζήτηση εξελίχθηκε υπό το πλαίσιο της πιθανής εμπορικής σχέσης του Συνεταιρισμού με την Ταϊβάν. Εξετάστηκε το εξαγωγικό πλαίσιο που ισχύει για τα μήλα στην Ταϊβάν και παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο δέχθηκε προτάσεις για χρήση βιομηχανικού εξοπλισμού μεταποίησης μήλων, που κατασκευάζεται κατά κόρον στην Ασιατική χώρα.
“Μετά από αρκετή συζήτηση στα Γραφεία της Οργάνωσης, αφού γεύτηκαν την Πηλιορείτικη φιλοξενία, ο Πρέσβης και η ακολουθία του επισκέφτηκαν την βιομηχανική εγκατάσταση στα Ψυγεία – Διαλογητήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Εκεί εξεπλάγησαν από την πληθώρα διαθέσιμων μήλων που με χαρά τους προσέφεραν οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού.
Πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας του Συνεταιρισμού και όλα τα μέλη της Διοίκησης εύχονται να ευδοκιμήσει κάποιου είδους εξαγωγική προσπάθεια.  Ο κος και η κα Kuo δέχθηκαν πολλά δώρα από τον Συνεταιρισμό και συγκεκριμένα καλάθι με γλυκά κουταλιού, ηδύποτα και βότανα του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που εμπεριείχε και το πρώτο προϊόν με το εμπορικό σήμα “ZAGORIN”, το Πετιμέζι από ΠΟΠ Φιρίκια Πηλίου. Επιπλέον τους χαρίστηκαν όλες οι μέχρι τώρα εκδόσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς , που έχουν παραχθεί με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Οργάνωσης. Όλη η συνοδεία τους έλαβε ως δώρο μεταξοτυπία με έργα του Ζαγοριανού ζωγράφου Κώστα Κομνηνού, σχετικά με την ιστορική πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού και επιπλέον το αφισάκι που εκδόθηκε σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς και αναφέρεται στο φιλικό για τον καταναλωτή σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μήλων ZAGORIN”, τονίστηκε από τον Συνεταιρισμό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Χ. Μπουκώρου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το