Θ Plus, Υγεία

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη 3/6 την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «The Lancet».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μετά την ανάλυση των «διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα», τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν ότι «δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου» των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

La Repubblica: Μία ανάσα από το πρώτο φάρμακο – αντίσωμα για τον κορωνοϊό
Ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δίνει σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής «La Repubblica», το οποίο αναφέρει ότι έως το τέλος Ιουνίου θα υπάρχει το πρώτο φάρμακο που μπορεί να πολεμήσει τον ιό που προκαλεί την Covid – 19. Πρόκειται για το πειραματικό φάρμακο «LY-CoV555», το οποίο χορηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε ομάδα ασθενών που νοσηλεύονται, στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας που πραγματοποιήθηκε ποτέ σχετικά με την πιθανότητα θεραπείας με ένα συγκεκριμένο αντίσωμα ενάντια στον SARS-CoV-2.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας αναμένονται πολύ σύντομα, έως το τέλος του μήνα, καθώς οι ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας «Lilly» χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να αναπτύξουν το αντίσωμα. Η ταυτοποίηση του αντισώματος έγινε από το Ερευνητικό Κέντρο Εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, το οποίο διευθύνει ο Άντονι Φάουτσι, σε συνεργασία με την AbCellera, σε δείγμα αίματος ενός από τους πρώτους ασθενείς που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Τεχνικά, το LY-CoV555 είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που σχεδιάστηκε για να εμποδίζει την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα. Είναι δυνητικά χρήσιμο τόσο στην πρόληψη όσο και τη θεραπεία του κορονοϊού, ενώ η αποτελεσματικότητα της χρήσης μόνο του ίδιου αλλά και σε συνδυασμό με άλλα αντισώματα θα εξεταστεί τους επόμενους μήνες. Όπως αναφέρουν επιστήμονες που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, αν το φάρμακο αυτό αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα αποτελέσει σημαντικό αντίμετρο στον κορωνοϊό τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και για εκείνους που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το