Τοπικά

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Η Σηπιάδα” διοργανώνει την 1η Regatta στον Πλατανιά

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος “Η Σηπιάδα” προσκαλεί για συμμετοχή στην 1η Regatta του Πλατανιά με βάση το φυσικό λιμάνι – αγκυροβόλιο στο Νότιο Πήλιο.
Ο Πλατανιάς αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Υπάρχει μία προβλήτα που χρησιμοποιείται από τοπικά αλιευτικά σκάφη και με περιορισμένο χώρο για πρόσδεση. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα καφέ, τα παραδοσιακά καταλύματα και οι παραλίες του Πλατανιά και του γειτονικού Μικρού δημιουργούν ένα πολύ φιλόξενο χώρο. Ο όρμος του Πλατανιά προστατεύεται πλήρως από τις επικρατούντες βόρειους ανέμους και αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές αγκυροβόλιο. Υπάρχουν επιπλέον ασφαλή αγκυροβόλια κοντά στον κόλπο της Χονδρής Άμμου που προσφέρουν προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η πρώτη αυτή regatta είναι μια ανοιχτή διοργάνωση για όλους τους τύπους ιστιοπλοϊκών σκαφών ακόμη και για μηχανοκίνητα σκάφη (κάτι σαν φεστιβάλ της θάλασσας).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018. Τα σκάφη μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή πριν την έναρξη της εκδήλωσης και ο σύλλογος θα είναι κοντά για να τα καλωσορίσουν και να βοηθήσουν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του περιβαλλοντικού συλλόγου:
“Σχεδιάζουμε να διαμορφώσουμε έναν αγωνιστικό στίβο περίπου 9 ναυτικών μιλίων το Σάββατο και την Κυριακή από τις 14.00. (βλ. συνημμένο χάρτη). Θα είναι ένας “αγώνας” για διασκέδαση, ανοιχτός σε κάθε τύπο ιστιοπλοϊκών σκαφών. Στην συγκέντρωση κυβερνητών στις 10.00 κάθε μέρα θα επιβεβαιώσουμε και θα συμφωνήσουμε τις λεπτομέρειες του αγώνα (διαδικασία εκκίνησης, ισχύοντες κανονισμοί κλπ.).

Επιπλέον για παραδοσιακά, μικρά σκάφη και dingies σχεδιάζουμε μια πιο σύντομη διαδρομή μπροστα ακριβώς από τον Πλατανιά και το Μικρό, μια “παρέλαση σκαφών” καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου αγώνα. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα είναι πολύ καλά ορατή από την στεριά και θ’ αναδεικνύει την ομορφιά της ιστιοπλοΐας.
Στόχος μας είναι η 1η Regatta του Πλατανιά να προσελκύσει σκάφη στην περιοχή, ν’ αναδείξει τον “ιστιοπλοϊκό” χαρακτήρα της, με απώτερο σκοπό να καθιερώσουμε μια ετήσια ρεγκάτα ή φεστιβάλ της θάλασσας.

Το βράδυ του Σαββάτου προγραμματίζουμε ένα πάρτυ στο Πλατανιά, όπου μεταξύ φαγητού και μπύρας θα μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις.
Για την Κυριακή προγραμματίζεται ένα παρόμοιο πρόγραμμα ιστιοπλοΐας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το