Τοπικά

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ προσκεκλημένος στην “Ναυτική Εβδομάδα” στον Βόλο

Η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού αυτού, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» της «Μαγνήτων Κιβωτού», «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας».
Φέτος διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε Μεσογειακές περιοχές.
Η φετινή διοργάνωση θα τιμήσει τη Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και μάλιστα με την παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.
Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στον ίδιο χώρο, στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος», στο «Κτίριο Τσικρίκη» της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στην παραλία των Αλυκών.
Συνδιοργανώνεται και φέτος τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Θα συμμετέχουν Αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Αναλυτικά στοιχεία για τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2019» θα δώσουν ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Παντολέων Σκάγιαννης και Γεώργιος Τοζίδης, εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και ώρα 12.00, στον Β΄ όροφο των γραφείων του Ο.Λ.Β. Α.Ε. στο λιμάνι του Βόλου.

Στόχος των διοργανωτών είναι “η επιτυχής πραγματοποίηση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο2019», να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη σχέση της περιοχής με την Αλεξάνδρεια, αλλά και του Πολιτισμού με τη Θάλασσα της Μαγνησίας και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους της σε γενικότερα θέματα της Μεσογείου και της φιλίας των λαών της”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το