Τοπικά

Ο Πάρις Μουτσινάς για την επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας

moutsinas1

Την αγωνία των απασχολούμενων στη διδασκαλία ξένων γλωσσών επισημαίνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, με αναφορά του στον Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, καταθέτοντας την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας σχετικά με την επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Με την επιστολή του Συλλόγου καταγγέλλονται μεθοδεύσεις, παρά την σχετική μάλιστα ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να εκχωρηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα διδασκαλίας ξένης γλώσσας, αποκλειστικά σε αποφοίτους ΑΕΙ, στέλνοντας 10.000 απασχολούμενους στον κλάδο στην ανεργία,  αμφισβητώντας ακόμη και την επάρκεια προσόντων διδασκαλίας που επί σειρά πολλών ετών χορηγούσε το ίδιο το Υπουργείο παιδείας.

Τοποθέτηση για τις πράξεις εφαρμογής και τις εισφορές σε γη και χρήμα

«Να διαμορφωθεί ένα νομοσχέδιο στο οποίο οι πολίτες θα μπορέσουν να πιστέψουν, και να μην συνεχίζουν τις αυθαιρεσίες για να  καλύψουν το πολιτικό έλλειμμα ή το οικονομικό έλλειμμα που θεωρούν ότι τους αποδίδεται» επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς στην τοποθέτησή του, κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ενόψει της τελικής προετοιμασίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής νομοσχεδίου για τις πράξεις εφαρμογής και τις εισφορές σε γη και χρήμα.

Ο κ. Μουτσινάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του κράτους, τα θεσμικά θέματα, το Κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες κ.α., που δημιουργούν σοβαρές εμπλοκές στην ορθή πολεοδομική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία πολλών περιοχών.

Επίσης (με παράδειγμα την Αγία Παρασκευή Βόλου για την οποία έχει ήδη υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση καθώς και τους άλλους οικισμούς του Πηλίου) παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί στους παραδοσιακούς οικισμούς από την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, και τόνισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης των δεδομένων, με στόχο την διαμόρφωση λύσεων που θα ανταποκρίνονται στη φυσιογνωμία και στο χαρακτήρα της κάθε περιοχής.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μουτσινάς έθεσε και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων ιδιοκτησιών στα πλαίσια των πολεοδομικών σχεδίων, με τις οποίες δεσμεύονται ακίνητα για δεκάδες χρόνια χωρίς να αποζημιώνονται έγκαιρα οι ιδιοκτήτες τους και σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να εκτελούνται τα κοινωφελή έργα για τα οποία έγιναν οι απαλλοτριώσεις. Όπως είπε «δεν είναι δίκαιο κάποιος που έχει ένα οικόπεδο και του το παίρνει ο Δήμος για να φτιάξει π.χ. ένα δρόμο, να μην αποζημιώνεται για 20 και 30 χρόνια και να «τρέχει» στα δικαστήρια για να δικαιωθεί. Πρέπει να οριστεί ότι, αν δεν μπορεί ο Δήμος, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, να αποζημιώσει το ακίνητο που απαλλοτρίωσε και να το χρησιμοποιήσει, να επανέρχεται στους ιδιοκτήτες του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το