Πολιτισμός

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» έρχεται στην «Εξωραϊστική» από την Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» βάζει τις μπότες του και έρχεται στον Βόλο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί όλη την Ελλάδα. Τον πιο παιχνιδιάρη Γάτο όλων των παραμυθιών συνεχίζει να παρουσιάζει για 5η σεζόν η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, η οποία μετράει 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα παιδικά θεάματα της χώρας…
Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από τον Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περω το 1812 όπου μέχρι και στις μέρες μας συνεχίζει να συντροφεύει τους μικρούς μας φίλους.
Τις σκανδαλιές του αγαπημένου ήρωα μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο θερινό κινηματοθέατρο «Εξωραϊστική» την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ. και 7.45 μ.μ.
Τηλ. για πληροφορίες 6973 056635. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ, προπώληση viva.gr/.

Η ιστορία του παραμυθιού: Το παραμύθι των παραμυθιών, ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ό,τι έχει και στον τρίτο ένα τσουβάλι με έναν Γάτο! Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερος! Μιλάει σαν άνθρωπος! Φοράει μπότες! Και πάνω από όλα είναι έξυπνος!
Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα.
Τα διδάγματα του έργου: Τέλος το έργο είναι συνάμα και διδακτικό, γιατί μιλάει για το πώς δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα από τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης.
Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης.

Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι, όπου έγραψε η Ελένη Καρβέλη μέσα από τους στίχους της Κατερίνας Αναστασίου.
Επί σκηνής οι έμπειροι ηθοποιοί σε συνδυασμό με τα μουσικά όργανα που παίζουν επί σκηνής, ξεσηκώνουν τους θεατές.
Η σκηνογραφία και ζωγραφική εκτέλεση του εντυπωσιακού σκηνικού είναι του Στέλιου Κουτρουλή, ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη.
Μία μοναδική παράσταση με μουσική – χορό – τραγούδι, με πολύ γέλιο και θέαμα για όλη την οικογένεια.
Στην παράσταση παίζουν οι επαγγελματίες ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης: Κατερίνα Αναστασίου, Ελένη Καρβέλη, Σάββας Γραμματικός, Ελευθερία Μπουρανή και ο Πέτρος Γρύλλος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το