Κόσμος

Ο Πάπας στέλνει μόνος του τα μοναστήρια-ξενοδοχεία στην εφορία

papas

«Τα μοναστήρια που δουλεύουν ως ξενοδοχεία θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους, διαφορετικά δεν πρόκειται για υγιείς επιχειρήσεις», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό ραδιόφωνο Radio Renascenca.
«Υπάρχουν περιπτώσεις μοναστηριών που είναι σχεδόν κενά. Και εκεί μπορεί να υπάρξει ο πειρασμός του θεού των χρημάτων. Κάποια τάγματα λένε: το μοναστήρι είναι σχεδόν άδειο, ας το μετατρέψουμε σε ξενοδοχείο, έτσι θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε ανθρώπους, να καλύπτουμε τα έξοδά μας και να κερδίσουμε χρήματα. Ωραία, αν είναι αυτό που επιθυμείς, τότε πρέπει να πληρώσεις τους φόρους», συμπλήρωσε ο ποντίφικας.
Βάσει της τελευταίας απόφασης του ιταλικού υπουργείου οικονομικών, τα μοναστήρια που φιλοξενούν λαϊκούς, μπορούν να μην πληρώνουν φόρους, υπό τον όρο να μην πρόκειται για «ξενοδοχειακή δραστηριότητα» που καλύπτει όλους τους δώδεκα μήνες του έτους, και τα δωμάτια να νοικιάζονται σε μέλη καθολικών οργανώσεων, κατηχητικών, κλπ.
Στελέχη των μικρών κομμάτων των ριζοσπαστών και των ιταλών σοσιαλιστών σχολίασαν άμεσα με ενθουσιασμό την παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου, τονίζοντας ότι «περιέχει τις κύριες θέσεις που οι ίδιοι προωθούν εδώ και πολλά χρόνια».
Πηγή ΑΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το