Τοπικά

Ο Πάνος Σόμπολος την Παρασκευή στη Λάρισα

ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου “Τα Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα-Όπως τα έζησα” παρουσιάζεται μεθαύριο Παρασκευή στις 8μ.μ. στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Εύβοιας και ο ι Εκδόσεις Πατάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημ. Κατσαρός πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο Χρ. Λιάπης ψυχίατρος Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γιώργος Πέτρου, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ευαγ. Ρηγόπουλος.

Για το βιβλίο

Ο Π. Σόμπολος στο εισαγωγικό του σημείωμα στο βιβλίο αναφέρει: Πολλοί συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τους οποίους έρχομαι σε επαφή και συζητώ διάφορες συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκα και έζησα κατά τη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία, με παρότρυναν να τις καταγράψω, να τις αποτυπώσω σε βιβλίο. Πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής.
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, θα βρει ο αναγνώστης τα στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για μέρες ή και πολλές εβδομάδες, λόγω του τρομακτικού ενδιαφέροντος που παρουσίασαν. Είναι τα εγκλήματα που -όπως αναφέρει και ο τίτλος- συγκλόνισαν την Ελλάδα.
Εννοείται ότι όλες οι υποθέσεις που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινές. Δεν περιέχουν φανταστικές σκηνές ή υποθετικές λεπτομέρειες. Ούτε προσπάθησα να τις παρουσιάσω πιο τραγικές απ’ ό,τι ήταν. Κατέγραψα όσα είδα και βίωσα κάνοντας πάντα ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα.
Οι άγριες δολοφονίες και τα άλλα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο καταγράφηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών. Είμαι βέβαιος ότι πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητάς τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το