Τοπικά

Ο παγετός “εξαφάνισε” τα οπωροκηπευτικά από τη λαϊκή αγορά

Laxanika

Σοβαρές ζημιές στα οπωροκηπευτικά, όπως τα μαρούλια, το παζί και ο άνηθος, έχει προκαλέσει ο παγετός των τελευταίων ημερών στη Μαγνησία.
Οι παραγωγοί μιλούν όχι για ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά για υποβάθμιση της παραγωγής με σημαντικές, ωστόσο, οικονομικές συνέπειες.
Στη σημερινή λαϊκή αγορά τα προϊόντα ήταν ελάχιστα και πλέον οι παραγωγοί περιμένουν ν’ ανέβει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, μήπως και καταφέρουν να σώσουν μέρος της παραγωγής.
Όπως ανέφερε στην e-thessalia.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών του δήμου Βόλου και παραγωγός ο ίδιος, Απ. Τσακανίκας, “η ποιότητα των οπωροκηπευτικών που καλλιεργούνται στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Είναι καλλιέργειες τριών και τεσσάρων μηνών, οι οποίες αν καταστραφούν πλήρως, δύσκολα αναπληρώνονται μέσα στο χειμώνα”.
Επιπλέον ο κ. Τσακανίκας ανέφερε ότι τα χιόνια προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων, σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 400 χιλ. ευρώ περίπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το