Πολιτισμός

Ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου στο διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής του Βελιγραδίου

Η χορευτική ομάδα του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, εκπροσώπησε επάξια την Μαγνησία και την Ελλάδα στο διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής “XIX International Folk Dance Festival [Ponesi opanke]”, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Ο Σύλλογος δέχθηκε την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής, από την καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ, Πειραιώς και Νήσων, κ. Εύα Βασιλοπούλου, η οποία συνόδευσε και την αποστολή.
Η χορευτική ομάδα ξεχώρισε με τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό, τις επιβλητικές φορεσιές και τους χορούς της Μακεδονίας.


Κατά την διάρκεια του ταξιδιού στη Σερβία, η αποστολή επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τον μεγαλύτερο ορθόδοξο Ναό των Βαλκανίων.
Στην πόλη του Βελιγραδίου τα μέλη της χορευτικής ομάδας ανέβηκαν στο φρούριο Καλεμέγκνταν και στον πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου.
Απόλαυσαν μια παραδουνάβια βόλτα στην περιοχή Ζέμουν και περιηγήθηκαν στην συνοικία Scadarljia με την νυχτερινή ζωή και τους πλανόδιους μουσικούς που τραγουδούν Σέρβικα παραδοσιακά τραγούδια.
Στο παραδοσιακό οινοποιείο της όμορφης πόλης Sremski Karlovci δοκίμασαν το κρασί bernet με τα 26 βότανα και μπαχαρικά. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν το πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Σερβίας.
Στο γραφικό Νόβι Σαντ απόλαυσαν τη θέα από το φρούριο Petrovarandin, περπάτησαν στην αρχοντική πλατεία με τα γραφικά στενά και την Χριστουγεννιάτικη αγορά παραδοσιακών προϊόντων στο κέντρο της.
“Θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές μας, στο Δάσκαλο Νίκο Μούτσελο, στο Πρακτορείο Magnis Travel και στην πολλή δραστήρια Πρόεδρο του Ομίλου κ. Κατερίνα Τσελεπή”, απηύθυνε εκ μέρους του Δ.Σ. η αντιπρόεδρος Αλέκα Χαμιζίδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το