Πολιτισμός

Ο Όλυμπος συναντά την Κέρκυρα… στην κοπή πίτας των Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας

Ο Όλυμπος συναντά την Κέρκυρα σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, από τις 11.30 έως τις 14.00 το μεσημέρι, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Πολυμέρη-Ι.Καρτάλη 1-Βόλος).

Πρόκειται, όπως κάθε χρόνο, για μια εκδήλωση πολιτισμού, γεμάτη μουσική, γεύσεις, εικόνες και χορούς, στην οποία οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής της Ελασσόνας και του Ολύμπου (κρασιά και τα μοναδικά τυριά, φέτα Ελασσόνας), τις περίφημες ελασσονίτικες πίτες, που με πολύ μεράκι προετοιμάζουν οι Ελασσονίτισσες του Βόλου. Επίσης, θα παρουσιαστούν σε βιντεοπροβολή τα μοναδικά επισκέψιμα Μοναστήρια της περιοχής Ελασσόνας και ΝΔ Ολύμπου, αλλά και παραδοσιακοί χοροί της Κέρκυρας και των Επτανήσων από τους χορευτές του εξαιρετικού Χορευτικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας Βόλου (χοροδιδάσκαλος Κατσάνου Κατερίνα).

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, που φέτος κλείνει 25 χρόνια από την ίδρυσή του, με πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, καλεί όλους τους Ελασσονίτες της Μαγνησίας, αλλά και τους φίλους τους, να παραβρεθούν στην εκδήλωση (συμβολική τιμή εισόδου 8 ευρώ) .

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας στηρίζει έμπρακτα, με τρόφιμα και χρήματα, όλα αυτά τα χρόνια ευπαθείς ομάδες συμπολιτών. Τελευταία πρωτοβουλία του ήταν να στηρίξει με ένα σημαντικό ποσό το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “Ιππόκαμπος”, με σκοπό την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για τις μετακινήσεις των κινητικά αναπήρων ατόμων (ΑμΕΑ).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το