Τοπικά

Ο ΟΛΒ δεν παραχωρεί στο Δήμο Βόλου τους ζωτικούς του χώρους

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και να διαθέσει στον δήμο Βόλου ζωτικούς χώρους λειτουργίας του.

Ο Οργανισμός δεν πρόκειται να στερηθεί έσοδα που δεν πρόκειται να αναπληρώσει .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος κ. Σταυριδόπουλο, ο ΟΛΒ είναι αρνητικός στα εξής: Στην εξαίρεση από τη χερσαία ζώνη λιμένος Βόλου των κτιρίων των παλαιών Σφαγείων και του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται προ των ως άνω κτιρίων. Εάν δεν υπάρξει νομική λύση τα Σφαγεία δεν παραχωρούνται, ενώ καμία συζήτηση δεν πρόκειται να υπάρξει για το χώρο στάθμευσης καθώς αυτός εξυπηρετεί προβλήτα λιμενικών υποδομών.

-Καμία συζήτηση δεν πρόκειται να δεχτεί για το όριο της χερσαίας λιμενικής ζώνης στο παραλιακό μέτωπο από τον κόμβο του τελωνείου έως το λιμενίσκο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο Δήμος ζητά να μεταφερθεί από το ρείθρο του βόρειου πεζοδρομίου σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από τα κρηπιδώματα για την εξυπηρέτηση και τον έλεγχο μικρών σκαφών αναψυχής.Ο ΟΛΒ δεν αποδέχεται να διαμελίσει το χώρο του και δεν παραχωρεί την οδό Αργοναυτών.

-Επίσης δεν εξαιρεθεί από την χερσαία ζώνη την ακτογραμμή στα Πευκάκια γιατί υπάρχουν λιμενικές υποδομές.

Θα διαθέσει, όπως έχει ζητήσει ήδη ο Δήμος Βόλου από το 2012:

Τμήμα 1ο περιοχή Βόλου Μαγνησίας – Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου,

Τμήμα 2ο περιοχή Βόλου Μαγνησίας – Συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου,

Τμήμα 3ο περιοχή Βόλου Μαγνησίας – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και

Τμήμα 4ο περιοχή Αγριάς Βόλου Μαγνησίας από τον κόμβο της Περιφερειακής   οδού έως την περιοχή Σουτραλί Αγριάς στο σημείο που περιγράφεται ως Βίλα Φλωριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το