Τοπικά

Ο ΟΛΒ δεν αλλάζει πολιτική για την ΑΓΕΤ

Μπρα-ντε-φερ μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος και της ΑΓΕΤ για τη χρήση της ζώνης στην Αγριά από τη βιομηχανία, η οποία δεν καταβάλλει τις οφειλές της προς τον ΟΛΒ. Η εικόνα της συνεργασίας αναλύθηκε χθες στα γραφεία του ΟΛΒ, τα οποία επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος έδωσε εντολή να μην υπάρξει καμία μετακίνηση στις θέσεις του Οργανισμού και να μη γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΑΓΕΤ για μείωση της απόδοσης «ενοικίου» σε ποσοστό 50%.
Ο χώρος που η ΑΓΕΤ αναπτύσσει δραστηριότητα ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο οποίος ανάλογα με τη διακίνηση των φορτίων λαμβάνει ενοίκιο περίπου 80.000 ευρώ τον μήνα. Ήδη η ΑΓΕΤ οφείλει 300.000 ευρώ στον ΟΛΒ, ενώ τα προηγούμενα χρέη βεβαιώθηκαν στην Εφορία. Το συμβόλαιο της παραχώρησης του χώρου λήγει το 2020 και έχει τεθεί σε ισχύ από το 1975.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τόνισε χθες πως δεν μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να απολέσει τα έσοδά του και διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του απέναντι στην ΑΓΕΤ, ενώ σημείωσε πως η εταιρεία δεν μπορεί να εξακολουθεί την ίδια τακτική.
Το Δημόσιο δεν μπορεί να συμβιβαστεί, ήταν η κατεύθυνση που δόθηκε, ενώ ο κ. Λαμπρίδης ενημέρωσε ότι θα εκταμιευθούν 400.000 ευρώ για έργα υποδομών στο λιμάνι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το