Κόσμος

Ο Ολάντ είναι μακρινός συγγενής της Χίλαρι Κλίντον

Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, είναι μακρινή συγγενής με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που ισχυρίζεται πως μοιράζονται το ίδιο βασιλικό αίμα από βασιλιάδες του 14ου αιώνα.

Η Κλίντον, της οποίας το μεσαίο όνομα είναι Ρόνταμ, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας της από οικογένειες από τη γαλλόφωνη επαρχία του Καναδά, το Κεμπέκ, σύμφωνα με τον Γάλλο Jean-Louis Beaucarnot, που ασχολείται με τα γενεαλογικά δέντρα.

Αυτές οι οικογένειες μεταναστών κατάγονται από περισσότερες από δώδεκα περιοχές σε όλη τη Γαλλία, γράφει ο Beaucarnot στο βιβλίο του «Dico des Politiques» που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, 23 γενιές πίσω, θεωρείται συγγενής του Βασιλιά Λουδοβίκου X le Hutin, γνωστός ως «Λουδοβίκος ο Πεισματάρης» στα αγγλικά.

Δυστυχώς, πέθανε μετά από μόλις 18 μήνες στο θρόνο – επισήμως πέθανε από πνευμονία, αν και μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είχε δηλητηριαστεί.

Ο Ολάντ, από την άλλη, είναι μακρινός συγγενής με τον διάδοχο και αδερφό του Λουδοβίκου, Φίλιππο V, γνωστός και ως «Φίλιππος ο ψηλός» που έμεινε στο θρόνο για έξι χρόνια προτού πεθάνει χωρίς αρσενικό διάδοχο.

Εκτός όμως από τους βασιλιάδες, η Κλίντον μοιράζεται επίσης γονίδια με την Μαντόνα, την Σελίν Ντιόν και την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, όπως γράφει ο Beaucarnot.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, από την άλλη, κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του από την γερμανική πόλη Kallstadt, από όπου κατάγεται και ο Henry Heinz, ιδρυτής της εταιρείας τροφίμων που φέρει το όνομά του.

Ο παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ μετανάστευσε από εκεί στις ΗΠΑ το 1885, όπου άρχισε να εργάζεται ως κομμωτής στη Νέα Υόρκη, προτού μεταναστεύει δυτικότερα εξαιτίας της τρέλας για εύρεση χρυσού.

Ο παππούς του πήγε εκεί για να κάνει περιουσία ανοίγοντας εστιατόρια και μπαρ για τους ανθρακωρύχους και τους εργαζόμενους, προσφέροντάς τους αλκοόλ, όπιο και πόρνες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το