Κόσμος

Ο ΟΗΕ… απολύει την Wonder Woman -Δύο μήνες μετά από την απόφαση που είχε προκαλέσει σάλο

Μόλις δύο μήνες «δούλεψε» για τον ΟΗΕ η Wonder Woman και… απολύεται, μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η κίνηση αυτή του Οργανισμού.

Τον Οκτώβριο, τα Ηνωμένα Εθνη αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την πρωταγωνίστρια του κόμικ, στην καμπάνια για τις γυναίκες και τα κορίτσια της επόμενης χρονιάς. Ομως, ο ρόλος της Wonder Woman τερματίζεται αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Πολλοί θεώρησαν ότι η επιλογή του χαρακτήρα, που ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, για τη μάχη στην ισότητα των φύλων, έστελνε το λάθος μήνυμα. Σχεδόν 45.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει τη διαδικτυακή αίτηση προκειμένου να επανεξεταστεί αυτή η απόφαση του ΟΗΕ. Οπως τόνιζαν, πρόκειται για ένα χαρακτήρα με μεγάλο στήθος, προκλητικά ντυμένο.

Μάλιστα, ακόμη και δεκάδες εργαζόμενοι στον ΟΗΕ είχαν κάνει διαμαρτυρία την ημέρα της αρχικής ανακοίνωσης του Οργανισμού. Τα Ηνωμένη Εθνη δεν διευκρίνισαν γιατί τερματίζεται η καμπάνια με την Wonder Woman, αλλά ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Τζέφρι Μπρεζ, δήλωσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες, με φανταστικούς χαρακτήρες, συνήθως διαρκούν μόνο μερικούς μήνες.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το