Κόσμος

Ο οδοντίατρος πόζαρε για φωτογραφία αφού σκότωσε το Σεσίλ

sesil

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης Σεσίλ, με την άγρια δολοφονία του πιο αγαπητού λιονταριού της Ζιμπάμπουε, ο επαγγελματίας κυνηγός Θέο Μπρόνκχορστ μιλά για το πώς συνέβησαν όλα. Όπως λέει, ακολουθήθηκαν οι θεσμοθετημένοι κανόνες, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως ο αμερικανός οδοντίατρος, χάριν του οποίου διοργανώθηκε το κυνήγι – αφού βεβαίως κατέβαλε αδρά αμοιβή – πόζαρε για φωτογραφία, αφού σκότωσε το ζώο – και άρα είχε διαπιστώσει πως επρόκειτο για ένα από τα προστατευμένα λιοντάρια του πάρκου.

Το ερώτημα είναι τώρα αν ο αμερικανός οδοντίατρος από τη Μινεσότα Γουόλτερ Πάλμερ, θα αντιμετωπίσει ζητήματα με τη δικαιοσύνη. Προς το παρόν, ο ίδιος κρύβεται για να μην αντιμετωπίσει τις αρχές, αλλά και την παγκόσμια κατακραυγή που έχει προκαλέσει η πράξη του. Το οδοντιατρείο του παραμένει κλειστό από όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ενώ παρά το ότι έχει παραδεχθεί με επιστολή του στα ΜΜΕ, ότι αυτός ήταν που σκότωσε τον Σεσίλ, ισχυρίζεται ότι πίστευε πως όλα γίνονταν νόμιμα, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών οδηγών.

Όπως αποκαλύπτει τώρα ο Μπρόνκχορστ, ο Πάλμερ πλήρωσε 55.000 δολάρια για το κυνήγι.

kinigos-sesil-ena
Ο Θέο Μπρόνκχορστ

«Δεν πιστεύω ότι έγινε κάποιο λάθος. Ήμασταν για κυνήγι με έναν πελάτη μου, όταν χτυπήσαμε ένα γέρικο λιοντάρι, το οποίο πίστεψα πως ήταν μετά την αναπαραγωγική του ηλικία. Δεν νομίζω ότι έγινε λάθος», λέει ο Μπρόνκχορστ.

«Με την φωτογραφική του μηχανή ο Πάλμερ έβγαλε την κλασική φωτογραφία των κυνηγών με τα θηράματά τους», συνεχίζει χωρίς να διευκρινίσει εάν εκείνη τη στιγμή γνώριζαν πως επρόκειτο για ένα από τα ζώα που προστατεύονται στη Ζιμπάμπουε. «Και οι δυο καταρρακωθήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό το πράγμα φορούσε κολλάρο, γιατί δεν το είχαμε δει καθόλου, πριν το χτυπήσουμε», λέει απροκάλυπτα!

«Καταρρακωθήκαμε… άφησα το κολλάρο εκεί, στο σημείο και δυστυχώς αυτό ήταν ηλίθιο εκ μέρους μου και μεγάλη παράλειψη», λέει επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί επιχείρησε να κρύψει την πράξη του, μη δηλώνοντάς την στις αρχές εξαρχής.

Ειλικρινά μετανιώνω που αφαίρεσα τη ζωή από ένα τόσο θαυμάσιο πλάσμα, που έτυχε να είναι και είδωλο και το οποίο δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε», λέει ακόμα.

«Πιθανότατα η πράξη μου αυτή άλλαξε την ζωή μου, της οικογένειάς μου, την δουλειά μου για πάντα… Έχουμε δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή μας», συνεχίζει.

Η δίκη του Μπρόνκχορστ έχει οριστεί για τις 5 Αυγούστου.

Νομοσχέδιο «Σέσιλ» για την προστασία των ζώων κατέθεσε Αμερικανός γερουσιαστής

Νομοσχέδιο για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων κατέθεσε Αμερικανός γερουσιαστής, κατόπιν της διεθνούς κατακραυγής για τον Αμερικανό οδοντίατρο που σκότωσε το λιοντάρι «Σέσιλ» στη Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, προτείνεται να επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί στις εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη.

Παράλληλα, ο γερουσιαστής προτείνει την επέκταση της λίστας των απειλούμενων ειδών, η οποία καταρτίζεται από την αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής (USFWS).

Η δισέλιδη πρόταση του Μενέντεζ, που ονομάζεται «Διατήρηση Οικοσυστημάτων με τη Διακοπή της Εισαγωγής Μεγάλων Τροπαίων Ζώων» παρουσιάστηκε λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Σέσιλ, ένα αρσενικό λιοντάρι 13 ετών στην Ζιμπάμπουε, σκοτώθηκε από έναν Αμερικανό οδοντίατρο και κυνηγό τροπαίων, τον Ουόλτερ Πάλμερ.

Τα αρχικά των λέξεων που χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής για να τιτλοφορήσει την πρότασή του σχηματίζουν το όνομα «Cecil».

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το