Αθλητισμός

Ο Ο.Υ.Κ.Β. ετοιμάζεται για την Α2 πόλο – Απέκτησε Ιωακείμ, Ζακυνθινό και Ανδρή

Στην Α2 πόλο ετοιμάζεται να λάβει μέρος ο Ο.Υ.Κ.Β., από τη στιγμή που ο Ν.Ο. Χαλκίδας αποφάσισε να μη δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία. Η ομάδα του Βόλου κράτησε όλους τους παίκτες της, ενώ ενισχύθηκε με την απόκτηση του τερματοφύλακα Σωτήρη Ιωακείμ και των περιφερειακών Γιώργου Ζακυνθινού και Λευτέρη Ανδρή.
Μόνο η τυπική επιβεβαίωση από την ΚΟΕ απομένει προκειμένου ο Ο.Υ.Κ.Β. να ανήκει και επίσημα στην Α2 πόλο. Ο Ν.Ο. Χαλκίδας αποσύρθηκε και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή των Βολιωτών, που είναι οι πρώτοι επιλαχόντες από τη Β’ Εθνική. Έτσι, ο Ο.Υ.Κ.Β. επιστρέφει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης μετά από διάλειμμα ενός χρόνου.
Το γεγονός ότι για ένα διάστημα δεν ήταν γνωστό σε ποια κατηγορία θα έπαιζε η ομάδα σίγουρα πήγε κάπως πίσω τον προγραμματισμό. Ωστόσο, η διοίκηση έκανε αγώνα δρόμου και αφού φρόντισε αρχικά να κρατήσει όλους τους παίκτες, κατόπιν προχώρησε σε συμφωνία με τρεις ακόμη ικανούς πολίστες, που προστίθενται στο ρόστερ.
Πρόκειται για τους Σωτήρη Ιωακείμ, Γιώργο Ζακυνθινό και Λευτέρη Ανδρή. Οι δύο πρώτοι ήταν γνωστοί για την αξία τους στους ανθρώπους του βολιώτικου συλλόγου, ενώ για τον τρίτο έχουν πολύ καλές συστάσεις.

Ο Λ. Ανδρής

Ο Ιωακείμ είναι τερματοφύλακας και προέρχεται από τον Ν.Ο. Λάρισας. Είναι και διεθνής, αφού πριν μία πενταετία ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών. Ο Ζακυνθινός έχει γεννηθεί στις 16/3/1995 και πέρυσι ήταν αντίπαλος του Ο.Υ.Κ.Β. στη Β’ Εθνική μια και φορούσε το σκουφάκι της Ν.Ε. Λάρισας (μάλιστα σκόραρε και στα δύο παιχνίδια εις βάρος των Βολιωτών). Αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5», δηλαδή αριστερά στην περιφέρεια. Τέλος, ο Ανδρής είναι γεννημένος στις 8/4/2000 και παίζει δεξιά στην περιφέρεια (θέσεις «1» και «2»). Αποκτήθηκε από τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, ενώ πριν δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Νηρέα Χαλανδρίου.

Ο Γιώργος Ζακυνθινός

Όπως γράψαμε πιο πάνω έχουν παραμείνει στον Ο.Υ.Κ.Β. και οι πολίστες της περσινής ομάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Αυτοί είναι οι: Θεοδόσης Βόντζος, Στέργιος Παπαβασιλείου, Ιάσων Μάρκου, Μηνάς Νικηφορίδης, Αλέξανδρος Κολημήτρας, Χρήστος Μαρινάγης, Ευθύμης Δημητρίου, Μάνος Καραΐσκος, Γιώργος Στεργίου, Δημήτρης Χαμίτης, Γιώργος Μαρινάγης, Χρήστος Κουφιδάκης, Νίνο Νάσιος, Βασίλης Βλιώρας, Αλέξανδρος Νασιάκος, Γιάννης Δίπλας, Αποστόλης Γαργαλέτσος, Γιάννης Αχλαδιώτης, Μάρκος Ντόνας, Λευτέρης Μπένης, Δημήτρης Τσιανάκας.

Ο Σωτήρης Ιωακείμ

Την γυναικεία ομάδα ανέλαβε ο Ζ. Μαρινάγης
Με νεανικό ρόστερ, αλλά με έναν έμπειρο προπονητή θα λάβει μέρος στη Β’ Εθνική η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ο.Υ.Κ.Β. Πρόκειται για τον Ζαφείρη Μαρινάγη, που επί σειρά ετών προπονούσε την ανδρική ομάδα του συλλόγου. Επίσης, σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν τρεις προσθήκες στην ομάδα. Αποκτήθηκε η Λαμιώτισσα φουνταριστός Ειρήνη Κούτρα, επέστρεψε στην ενεργό δράση η αμυντικός Εύη Φωτιάδου, ενώ γύρισε από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ η Άννα Κιούρκα, που επίσης παίζει στην άμυνα του φουνταριστού, στα δύο μέτρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το