Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει την Λεπέν στις γαλλικές εκλογές

Αν και ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει προτιμήσεις σε ό,τι αφορά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά εξέφρασε την υποστήριξή του στην Μαρίν Λεπέν.

Ο Τραμπ είχε αποφύγει έως τώρα να πάρει θέση απευθείας για τους υποψήφιους, εμμέσως πήρε θέση έπειτα από την επίθεση στο Παρίσι, την Πέμπτη. «Ο λαός της Γαλλίας δεν θα το ανεχθεί για πολύ αυτό. Θα έχει σημαντικές συνέπειες στις προεδρικές εκλογές», έγραψε στο Twitter.

Δεν σταμάτησε εκεί. Σε συνέντευξη στο Associated Press, σχολίασε ότι η επίθεση θα βοηθήσει την Μαρίν Λεπέν, καθώς είναι η υποψήφια που «είναι ισχυρότερη σε ό,τι αφορά τα σύνορα και ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία».

Η Washington Post σημειώνει ότι η σχέση μεταξύ Λεπέν και Τραμπ είναι μονόπλευρη, καθώς η Γαλλίδα έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει συσχετισμούς με τον Αμερικανό, αλλά αυτός αδιαφόρησε. Τελευταία, συμπληρώνει η αμερικανική εφημερίδα, φαίνεται πως και από την πλευρά της Λεπέν έχει «παγώσει» αυτή η σχέση.

Πάντως, στο παρελθόν- το περασμένο καλοκαίρι- η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ αν ήταν Αμερικανίδα, ενώ έσπευσε να τον συγχαρεί πρώτη έπειτα από τη νίκη τους στις εκλογές. Μάλιστα, αργότερα, δήλωσε ότι η νίκη Τραμπ μπορεί να σημαίνει ότι και η ίδια έχει περισσότερες ελπίδες για την προεδρία της Γαλλίας.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το